3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Dżem z czerwonych pomidorów


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 1000 g dojrzałych czerwonych ,mięsitych pomidorów
  • 300-500 g cukru
  • 1/2 porcji cytryny - sok
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Pomidory umyć,wykroić końcówki,pokroić i wrzucić doClosed lid ,zmiksować 5sek./obr.8

    Wsypać cukier i wlać sok z cytryny.postawić koszyczek i gotować Waroma 30min.Jak będzie szklisty kolor wlać gorące do wyparzonych słoików ,zakręcić i do góry nogami,aż wystygną.Wynieść do chłodnego miejsca.

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Cukier dodawałam na dwa razy.Od razu wsypałam 300g. a po 15min spróbawałam ,że mało słodkie(zależy od pomidorów)dosypałam jeszcze 200g.Orginalny przepis mówi 1do 1 czyli kilo na kilo


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Haniu dżemik pychotka

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na kwietnia 18, 2016 at 09:24.

    Haniu dżemik pychotka szczególnie teraz przyniesiony z piwnicy tmrc_emoticons.;) Love mój mąż się zajada Love w sezonie zrobię więcej słoiczków Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dżemik extra zrobiłam w pracy

    Zgłoszony przez Psotka69 na września 19, 2015 at 21:50.

    Dżemik extra zrobiłam w pracy degustację z konkursem były kłopoty z odgadnięciem z czego zrobiony

    Robiłam z pomidorów lima ale dodałam też żelfix 3:1 i wyszedł super  Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)Veroniko spróbuj  moi

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na października 22, 2012 at 12:15.

    tmrc_emoticons.)Veroniko spróbuj  moi panowie (mam ich trzech) autorytatywnie stwierdzili że w tej wersji jest mniamniuśny Love

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • I ja musze wypròbowac

    Zgłoszony przez veronicab71 na października 22, 2012 at 11:32.

    I ja musze wypròbowac Big Smile Big Smile Big Smile Love Cooking 1  Ciekawa sprawa Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)Zrobiłam wersję z połową

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na października 22, 2012 at 05:30.

    tmrc_emoticons.)Zrobiłam wersję z połową ostrej papryczki(świeżej) :O i zamiast 200g zwykłego cukru dodałam około 200g żelfiks2/1.Moim skromnym zdaniem jest lepszy w tym wydaniu tmrc_emoticons.;) bardziej wyrazisty ,ale rzecz gustu.Polecam tą wersję Cooking 1

     

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rzeczywiście dżemik jest

    Zgłoszony przez smoczek na października 18, 2012 at 21:10.

    Rzeczywiście dżemik jest fajny -robię go co roku od kilku lat. Dodaję jeszcze odrobinę  świeżego imbiru i szczyptę papryki chili. Jest wówczas taki  "konkretny" i  nie taki przesłodzony.

    Polecam!

    Pozdrawiam serdecznie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Haniu fajny przepis, jadłam

    Zgłoszony przez magi1 na października 18, 2012 at 19:39.

    Haniu fajny przepis, jadłam już konfiturkę z cebuli ale z pomidora jeszcze nigdy, muszę wypróbować tmrc_emoticons.D dziekuję za przepis i pozdrawiam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Haniu, coś nowego. Dżemu z

    Zgłoszony przez gabi49 na października 18, 2012 at 13:57.

    Haniu, coś nowego. Dżemu z pomidorów jeszcze nie robiłam i nie jadłam. Ciekawe!Big Smile

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Haniu dziękuję za przepis 

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 18, 2012 at 11:17.

    Haniu dziękuję za przepis  Love nigdy nie robiłam i nie jadlam dżemiku z pomidorów tmrc_emoticons.( napewno wypróbuję .Pozdrawiam Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)Pamiętajcie ,że przy

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na października 18, 2012 at 07:40.

    tmrc_emoticons.)Pamiętajcie ,że przy gotowaniu na waromie MUSZĄ BYĆ [counterclock ] /1 Z rozpędu tego nie napisałam Na przyszłość się poprawię

     

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze