thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 5
opublikowany: 11/30/14
zmieniono dnia: 12/1/14

Składniki

Surówka

  • 1/4 pęczka zielonej pietruszki
  • 3 łyżek cukru
  • 3/4 łyżeczki kwasku cyrtynowego
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 3 łyżki majonezu
  • 0,5 litra wody
  • 500 gramów czerwonej kapusty

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Przygotowanie surówki
  1. Z kapusty wyciąć głąb i usunąć wierzchnie liście. Pociąć na większe kawałki i umieścić w Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" szatkujemy 6s obroty 5. Zalewamy wodą i parzymy 5 min temp 80 st. odcedzamy na sitku i czekamy aż wystygnie. Po ostygnięciu umieszczamy kapustę w Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" dodajemy pozostałe składniki i mieszamy 3s obroty 3Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" . Sprawdzamy smak ewentualnie doprawiamy według własnych upodobań

Porady

Najlepiej surowkę przygotować dzień wcześniej.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Surówka z czerwonej/modrej kapusty.

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?