Tu jesteś:
4
Składniki
15 porcja/porcje/porcji
Racuchy
- 2 jajka
- 6 łyżeczek cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 300 g mąki pszennej
- 250 g mleka
2 jabłka
-
6
25min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- oddzielic bialka od zoltek w naczyniu zalozyc motylek z bialek ubic piane dodajac stopniowo cukier motylek/3-4 min/obr 4 , dodac zoltko 1-2 min/ obr 4, wyciagamy motylek, wsypujemy przesiana make, proszek do pieczenia i mleko 2 min/
"Ciasto" . miedzy czasie kroimy jablka na jakie chcemy kawalki, albo wkladamy wszystko do ciasta albo np plastry nakladamy na ciasto na patelni ( ja wszystko wymieszalam
) Pieczemy na patelni
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
wszystkie skladniki mozna wymieszac jak ktos nie ma czasu na ubijanie piany, 3 min/"Ciasto"
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz