Tu jesteś:
4
Składniki
8 porcja/porcje/porcji
Pasta kanapkowa ze szpinakiem
- 125 g twarogu
- 2 ząbki ząbki czosnku
- 200 g liści szpinaku, świeżych
- 1/2 łyżeczki soli morskiej
- 1/4 łyżeczki pieprz, mielony
- 3-4 łyżeczki jogurt naturalny
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć czosnek obr.6/czas 5s
Czodnek zgarnąć ze ścianek naczynia miksującego. - Do rozdrobnionego czosnku dodać 125g twarogu, 200g szpinaku, 1/2łyżeczki soli morskiej, 1/4 łyżeczki pieprzu, 3-4 łyżeczki jogurtu naturalnego.
- Zamknąć naczynie miksujące pokrywą i miarką.
Ustawić czas 30s/ obroty 6. - Gotową pastę kanapkową przechowujemy w zamkniętym pojemniczku max. 3-4dni w lodówce.
Smacznego
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
brak.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz