Tu jesteś:
4
Składniki
0 słoik/słoiki/słoików
- 100 g rodzynek
- 30 g rumu
- 900 g jabłek
- 500 g cukru żelującego
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 50 g masy marcepanowej
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Rodzynki namoczyć na noc w rumie.
Obrane jabłka umieścić w
"Blokada naczynia miksującego" i za pomocą kopystki rozdrobnić 10sek./obr.4, dodać cukier żelujący i cynamon, gotować 15min./100st./obr.4. Dodać rodzynki razem z rumem i masę marcepanową, gotować jeszcze przez 2 min./100st./
"Obroty wsteczne" /obr.2. Konfiturę przełożyć do wypażonych słoiczków i przewrócić do góry dnem.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzCzy ten rum to konieczność?
Czy ten rum to konieczność?
Bardzo się cieszę, że
Bardzo się cieszę, że smakuje! Gorąco polecam moją chałkę śmietankową do tej konfitury ale także do innych słodkich smarowideł
lilly20
Zrobiłam dzisiaj 4 słoiczki i
Zrobiłam dzisiaj 4 słoiczki i wiem, że na tym się nie skończy
Przepyszne
Przepyszne
Przepyszne