Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
- 5 - 6 bułek, czerstwych, pokrojonych w ćwiartki (250 g)
- 80 g cebuli
- 6 gałązek pietruszki, świeżej, tylko liście
- 25 g masła
- 200 g mleka
- 3 jajka
- 1,5 łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu
- 2 szczypty gałki muszkatołowej
- 500 g wody
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć bułki, rozdrobnić 6s/obr.5, przełożyć do innego naczynia.
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę i pietruszkę, rozdrobnić 3s/obr. 6.
- Dodać masło, dusić 3min/Varoma/obr. 1.
- Dodać mleko, podgrzewać 1min 30 s/60°C/obr. 1.
- Dodać rozdrobnione bułki, jajka, 1 łyżeczkę soli, pieprz i gałkę muszkatołową, rozdrobnić 15s/
"Obroty wsteczne" /obr.3. Kopystką przełożyć do miski.
- Zwilżyć dłonie i uformować 12 knedli, włożyć je do posmarowanej tłuszczem przystawki Varoma. Umyć naczynie miksujące.
- Do naczynia miksującego wlać wodę i dodać ½ łyżeczki soli, nałożyć przystawkę Varoma, gotować na parze 30min/Varoma/obr.1. Podawać gorące knedle jako przystawkę do mięsa z sosem lub osobno z sosem grzybowym.
- Do naczynia miksującego włożyć bułki, rozdrobnić 6s/obr.5, przełożyć do innego naczynia.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzA po co sól do naczynia miksującego? Przecież...
A po co sól do naczynia miksującego? Przecież sól nie paruje, zostanie w garnku...
Smaczny dodatek do mięs.
Smaczny dodatek do mięs.
pycha
pycha