3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Knedle z bułki


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Knedle z bułki

  • 5 - 6 bułek, czerstwych, pokrojonych w ćwiartki (250 g)
  • 80 g cebuli
  • 6 gałązek pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 25 g masła
  • 200 g mleka
  • 3 jajka
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej
  • 500 g wody
  • 6
    50min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć bułki, rozdrobnić 6 s/obr. 5, przełożyć do innego naczynia.
    2. Do naczynia miksującego włożyć cebulę i pietruszkę, rozdrobnić 3 s/obr. 6.
    3. Dodać masło, dusić 3 min/Varoma/obr. 1.
    4. Dodać mleko, podgrzewać 1 min 30 s/60°C/obr. 1.
    5. Dodać rozdrobnione bułki, jajka, 1 łyżeczkę soli, pieprz i gałkę muszkatołową, rozdrobnić 15 s/ Counter-clockwise operation /obr. 3. Kopystką przełożyć do miski.
    6. Zwilżyć dłonie i uformować 12 knedli, włożyć je do posmarowanej tłuszczem przystawki Varoma. Umyć naczynie miksujące.
    7. Do naczynia miksującego wlać wodę i dodać ½ łyżeczki soli, nałożyć przystawkę Varoma, gotować na parze 30 min/Varoma/obr. 1. Podawać gorące knedle jako przystawkę do mięsa z sosem lub osobno z sosem grzybowym.


10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz