3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kluseczki twarogowe


Wydrukuj:
4

Składniki

6 osoba/osoby

  • 250 g twarogu, (może być chudy)
  • 300 g mąki przennej
  • 4 przepiórcze jaja
  • 1 łyżeczka soli
  • 100 g letniego mleka
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1.  Wstawić wodę do gotowania kluseczek, posolić.

     

    2. Wszystkie składniki umiescić w naczyniu miksujacym wymieszać 10s/obr.4, następnie wyrobic 1 min/Closed lid/Dough mode.

     

    3. Kluseczki wrzucać na wrzącą wodę poprzez pezecierkę, kluseczkomanię lub bezpośrednio za pomocą łyżki macznej w tej wrzącej wodzie. Po wypłynieciu przecedzić przez koszyczek.

     

    Kluseczki po prostu rozpływają się w ustach. Podawać dosłownie ze wszystkim: z zupą, sosami mięsnymi, grzybowymi i warzywnymi, sosami słodkimi i owocami, okrasą z boczku i cebuli,  a najlepsze to okrasa z boczku i cebuli + twaróg. 

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Ponieważ porcja jest dość duża można zrobić gotowanie na dwa razy.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ciekawy przepis, warto

    Zgłoszony przez SandraKK na sierpnia 26, 2015 at 13:18.

    Ciekawy przepis, warto wypróbować tmrc_emoticons.) Wielkie dzięki!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)Doskonały przepis a

    Zgłoszony przez Danuta Baska na grudnia 3, 2011 at 23:08.

    tmrc_emoticons.)Doskonały przepis a sugerowane kluseczki z boczkiem i twarogiem poprostu PYSZNE ...!

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze