Czas przygotowania
                                50min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                50min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     2 
                                     słoik/słoiki/słoików 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
 
opublikowany: 13/08/18
                            
                zmieniono dnia: 21/08/18
                    Składniki
Ketchup
- 1000 g pomidorów, bez gniazd i nasion
 - 200 g cebuli, przekrojonej na pół
 - 100 g czerwonej papryka
 - 25 g czerwonego buraka
 - 5 g suszonych warzyw
 - 2 ząbki czosnku
 - 1 łyżeczki octu, z białego wina
 - 1 łyżeczki musztardy miodowej
 - 1 łyżeczka soli
 - 1/3 łyżeczki pieprz czarny, mielony
 - 1-2 szczypty cynamonu
 - 1-2 liście liść laurowy, suszony
 - 1-2 goździki
 - 1-2 kulki ziaren ziela angielskiego
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Koszyczek - 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego włożyć pomidory, cebulę, cukier, ocet, musztardę, sól, pieprz, cynamon, czerwoną paprykę, czosnek i suszone warzywa, 
zmiksować 30 s/obr. 10.
2. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i gożdziki, zamiast miarki na pokrywę naczynia miksującego nałożyć koszyczek,
gotować ok 45 min/Varoma/ obr. 2.
3. Z ketchupu usunąć liście laurowe, ziele angielskie i gożdziki,
zmiksować 10 s/obr. 5. 
Ketchup Sposób przygotowania
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze