Tu jesteś:
4
Składniki
4 osoba/osoby
Kasza gryczana 'Grzech diabetyka"
- 300 g kaszy gryczanej, prażonej
- 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 100 g masła, pokrojonego w kawałki
- 1 łyżeczki soli
- 1 plastry pieprz czarny, mielony
- 400 g wody
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- 1) Odważyć w koszyczku kaszę, opłukać pod bieżącą wodą i odstawić.
2) Cebulę włożyć do naczynia miksujacego, rozdrobić 7s/obr.5. Zgarnąć kopystką ze ścianek przyklejoną cebulę na dno naczynia.
3) Dodać masło, dusic bez miarki w pokrywie 4min./120C/obr.1. Dodać do naczynia miksującego kaszę z koszyczka, dodać sól, pieprz i wodę. Przmieszałc kopystką. Gotować 16 min/100C/obr.1. Pozostawić na chwilę pod przykryciem. Podawać z resztą dań.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz