3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jajka z farszem pieczarkowym


Wydrukuj:
4

Składniki

16 porcja/porcje/porcji

Jajka z farszem pieczarkowym

  • 10 g Natki pietruszki, tylko liście
  • 1000 g wody
  • 8 jajek, o temperaturze pokojowej
  • 60 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 250 g pieczarek, umytych, obranych, przekrojonych na pół lub w ćwiartki
  • 15 g masła
  • 0,5 łyżeczki soli, do smaku
  • pieprz czarny, mielony, do smaku
  • 1 szczypty tymianku, suszonego
  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć natkę pietruszki, rozdrobnić 3s/obr.8. Przełożyć do innego naczynia, ostawić.
  2. Do naczynia miksującego wlać wodę, włożyć koszyczek i umiescić w nim jajka, gotować na parze 14min/Varoma/obr1. Wyjąć koszyczek przy pomocy kopystki, jajka schlodzić zimną wodą, opróżnić naczynie miksujące. Jajka obrać, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć żółtka. Białka i żółtka zachować, odstawić.
  3. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić 4s/obr.5. Cebulę zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  4. Dodac oliwę i dusić 1min 30s/120°C/obr.1
  5. Dodać pieczarki, rozdrobnić 4s/obr.4
  6. Dodać masło, dusić 3min/120°C/obr.1. Jeżeli pieczarki puściły dużo soku, odlać jego nadmiar z naczynia miksującego. Pieczarki odstawić do ostygnięcia.
  7. Dodać żółtka, sól, pieprz, tymianek, rozdrobnić 8s/obr.5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  8. Dodać rozdrobnioną natkę pietruszki, wymieszać 5s/Obroty wsteczne/obr.3
  9. Białka jaj nadziewać uzyskanym farszem. podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub na zimno.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy