Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     3 
                                     słoik/słoiki/słoików 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
DŻEM
- 250 g cukru
 - 1000 g śliwek, dojrzałe, słodkie
 - 5-10 liści mięty, ilość zależy od wielkości
 - 1 czubate łyżeczki agaru
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
ŚLIWKI umyć i wypestkować, podzielić na połówki
Dodać liście mięty, cukier i agar
Składniki zmiksować 7sek obr. 7
Gotować 15 min 100st. obr.2
Gorący dżem przelać do wyparzonych słoików. Dokładnie zakręcić.
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Robiłam z własnych nie pryskanych śliwek, i podoba mi się, że jest z agarem. Mięty następnym razem dam więcej, bo nie jest wyczuwalna. Gorąco polecam
w zdrowej żywności spróbuj poszukać
a jak chce z żelfiksem to dodaje go od razu i miksuje/czy jakos potem?bo ja nie wiem gdzie sie agar kupuje...no mam jeszcze w domu zelatyne i galaretki-,moze tym zastapic agar?
Zainteresowało mnie to połączenie. Ciekawam smaku
bardzo ładne zdjęcie i na pewno bardzo smaczny dzem
Rewelacyjny i niepowtarzalny przepis -gorąco polecam