3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dżem z pomarańczy


Wydrukuj:
4

Składniki

1 słoik/słoiki/słoików

Dżem

  • 120 g cukru
  • 10 g konfiturex Gellwe
  • 330 g pomarańczy, [obranych, bez białych skórek]
5

Przygotowanie

    Dżem z pomarańczy
  1. 1. Do naczynia miksującego wrzucamy pomarańcze i miksujemy - 10 sek. / obr. 5.

    2. Dodajemy cukier i konfiturex, a nastepnie podgrzewamy 8 min. / 100 st. C / 3. Całość przelewamy do słoiczka (przepłukanego wcześniej gorącą wodą), odwacamy dnem do góry i czekamy aż ostygnie.

    GOTOWE tmrc_emoticons.)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Po otwarciu słoiczka, można go przeczowywać w lodówce nawet kilkanaście dni.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz