3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dżem z kiwi z nutą pomarańczy


Wydrukuj:
4

Składniki

1 słoik/słoiki/słoików

Dżem

  • 3 płaskie łyżeczki do herbaty soku z pomarańczy
  • 220 g kiwi, [obranych, pokrojonych na kawałki]
  • 10 g konfiturex Gellwe, [10 g = 1 płaska łyżka]
  • 120 g cukru
  • 1 płaskich łyżeczek startej skórki z pomarańczy

  • 120 g cukru
  • 3 płaskie łyżeczki do herbaty soku z pomarańczy
  • 1 płaskich łyżeczek startej skórki z pomarańczy
  • 220 g kiwi, [obranych, pokrojonych na kawałki]
  • 10 g konfiturex Gellwe, [10 g = 1 płaska łyżka]
5

Przygotowanie

    Dżem z kiwi z nutą pomarańczy
  1. 1. Do naczynia miksującego dodajemy kawałki kiwi, skórkę i sok z pomarańczy. Miksujemy - 5 sek. / obr. 4.

    2. Dodajemy cukier i konfiturex, a nastepnie podgrzewamy 8 min. / 100 st. C / Counter-clockwise operation / obr. 2.

    3. Całość przelewamy do słoiczka (przepłukanego wcześniej gorącą wodą), odwacamy dnem do góry i czekamy aż ostygnie.

    GOTOWE tmrc_emoticons.)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Po otwarciu słoiczka, można go przeczowywać w lodówce nawet kilkanaście dni.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy