3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dżem z czerwonych pomidorów


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 1/2 porcji cytryny - sok
  • 300-500 g cukru
  • 1000 g dojrzałych czerwonych ,mięsitych pomidorów
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Pomidory umyć,wykroić końcówki,pokroić i wrzucić doBlokada naczynia miksującego ,zmiksować 5sek./obr.8

    Wsypać cukier i wlać sok z cytryny.postawić koszyczek i gotować Waroma 30min.Jak będzie szklisty kolor wlać gorące do wyparzonych słoików ,zakręcić i do góry nogami,aż wystygną.Wynieść do chłodnego miejsca.

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Cukier dodawałam na dwa razy.Od razu wsypałam 300g. a po 15min spróbowałam ,że mało słodkie(zależy od pomidorów)dosypałam jeszcze 200g.Orginalny przepis mówi 1do 1 czyli kilo na kilo


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Jeszcze nie probowalam zrobic

    Zgłoszony przez ja-jola na września 10, 2016 at 16:27.

    Jeszcze nie probowalam zrobic dzemow z warzyw ale juz dojrzalam...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zawsze można dłużej odparować

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na sierpnia 30, 2015 at 12:11.

    Zawsze można dłużej odparować na Varomie

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zawsze ze skórką

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na sierpnia 30, 2015 at 12:09.

    Zawsze ze skórką Big Smile

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pomidorki ze skórką czy bez

    Zgłoszony przez Psotka69 na sierpnia 28, 2015 at 21:48.

    Pomidorki ze skórką czy bez ?

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziekuje Haniu w takim razie

    Zgłoszony przez magi1 na sierpnia 29, 2013 at 08:59.

    Dziekuje Haniu tmrc_emoticons.D w takim razie na tapete idzie Lima Big Smile pozdrawiam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :DPowiem Ci ,że ja go robię

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na sierpnia 29, 2013 at 08:49.

    tmrc_emoticons.DPowiem Ci ,że ja go robię ze wszystkich mięsitych i słodkich .Najlepsze są Lima i malinowe ale to kwestia gustu tmrc_emoticons.;)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Haniu ciekawy przepis. Dodaje

    Zgłoszony przez magi1 na sierpnia 29, 2013 at 08:40.

    Haniu ciekawy przepis. Dodaje do wyprobowania. A powiedz mi kochana jakie pomidorki sa najlepsze - takie te zwykle okragle, bo sa jeszcze malinowki i jest pomidor lima z ktorego robie przecier pomidorowy tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :DJadziu cieszę się  że

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na sierpnia 29, 2013 at 03:24.

    tmrc_emoticons.DJadziu cieszę się  że smakował .U mnie też go lubią Big Smile

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dżemik palce lizać... nikt

    Zgłoszony przez anka25 na sierpnia 28, 2013 at 22:56.

    Dżemik palce lizać... nikt nie odgadł z czego jest zrobiony ;o) był totalnym zaskoczeniem dla degustujących ;o) Pozdrawiam

    ;o)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)Widocznie pomidory były

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na października 28, 2012 at 08:24.

    tmrc_emoticons.)Widocznie pomidory były wodnite dlatego podane ,że w orginale kilo na kilo.Następnym razem dołóż opakowanie żel-fixa i możesz zaostrzyć np.czuszką lub imbirem tmrc_emoticons.8)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wylajzło mi ... rzadkie...cos

    Zgłoszony przez Mtfru na października 27, 2012 at 21:46.

    Wylajzło mi ... rzadkie...cos jak slodki przecier z pomodorow - nie rozumiem  tmrc_emoticons.((

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pomidorki zalegaja mi w

    Zgłoszony przez Mtfru na października 26, 2012 at 22:34.

    tmrc_emoticons.;) pomidorki zalegaja mi w lodowce, wiec jutro ciachnę dżemik i zobaczymy co za cudo wyjdzie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zauważyłam ten błąd i dlatego

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na października 18, 2012 at 16:07.

    Zauważyłam ten błąd i dlatego powstał wariant Love Tak czy siak jest pycha

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Haniu wkradł się błąd o jedną

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 18, 2012 at 16:03.

    Haniu wkradł się błąd o jedną trójkę jest za dużo tmrc_emoticons.( Kochana popraw ilość cukru.Przepraszam i pozdrawiam serdecznie Love Kupiłam pomidory i będe robiła dżemik tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.D Big Smile Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze