3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dżem z cukini ze skórką pomarańczową :-)


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

6 słoik/słoiki/słoików

  • 1 kg cukinii
  • 20 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 300 g cukru
  • sok z połowy cytryny
  • 1 galaretka pomarańczowa
  • 20 g pektyny jabłkowej lub żel-fix 3:1
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Cukinie obrać ze skórki i wydrążyć z pestek ( można kupić cukinię mała wtedy nie trzeba wydrążać), włożyć do naczynia i zmiksować czas 15 sek, obr.5, dodać cukier i gotować 15 min/ 90 st/ obr. 2-3. Następnie dodać skórkę i gotować jeszcze 5 min/ 90 st/ obr. 2-3. Na koniec wsypać galaretkę, pektynę lub żel-fix, sok wycisniety z połowy cytryny i gotować jeszcze 5 min/ 90 st/ obr. 2-3.

    Gorący dżem przełożyć do sloiczków, zakręcić i ustawić na chwilkę do góry dnem.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz