Tu jesteś:
4
Składniki
0 słoik/słoiki/słoików
1 kg borówki amerykańskiej
- 600 g cukru
- sok z 1/2 limonki
5
Przygotowanie
-
Borówkę oczyścić umyć osuszyć w cedzaku. Wszystkie składniki wsypać
wymieszać 3 sek /obr 6. Następnie gotować 60min/ 100 st /obr 2
przykryć koszyczkiem. Przelać dżem do umytych słoików.
11
Porady
Dżem jest gęsty i niema potrzeby stosowania żelfixu. Można w trakcie gotowania włączyć na 10 min na varome ale nie jest to konieczne.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSuper przepis. A dżem przepyszny. Daję mniej...
Super przepis. A dżem przepyszny. Daję mniej cukru i zamiast limonki - cytrynę.