3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dżem z borówki amerykańskiej


Wydrukuj:
4

Składniki

0 słoik/słoiki/słoików

1 kg borówki amerykańskiej

  • 600 g cukru
  • sok z 1/2 limonki
5

Przygotowanie

  1. Borówkę oczyścić umyć osuszyć w cedzaku. Wszystkie składniki wsypać Closed lid wymieszać 3 sek /obr 6. Następnie gotować 60min/ 100 st /obr 2Counter-clockwise operation przykryć koszyczkiem. Przelać dżem do umytych słoików. 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Dżem jest gęsty i niema potrzeby stosowania żelfixu. Można w trakcie gotowania włączyć na 10 min na varome ale nie jest to konieczne. 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy