Składniki
0 słoik/słoiki/słoików
1 kg borówki amerykańskiej
- 600 g cukru
- sok z 1/2 limonki
Przygotowanie
Borówkę oczyścić umyć osuszyć w cedzaku. Wszystkie składniki wsypać "Blokada naczynia miksującego" wymieszać 3 sek /obr 6. Następnie gotować 60min/ 100 st /obr 2"Obroty wsteczne" przykryć koszyczkiem. Przelać dżem do umytych słoików.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Dżem jest gęsty i niema potrzeby stosowania żelfixu. Można w trakcie gotowania włączyć na 10 min na varome ale nie jest to konieczne.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzMamaSzpiechi:mi wychodzi gęsty dżem. Może to...
MamaSzpiechi:mi wychodzi gęsty dżem. Może to zależy od jakości borówek.
Niestety ale z tego przepisu wychodzi sok a nie...
Niestety ale z tego przepisu wychodzi sok a nie dzem ... jestem zawiedziona.
Bardzo dobry dżem, dałam sok z cytryny i 400 g...
Bardzo dobry dżem, dałam sok z cytryny i 400 g cukru, ale następnym razem dam jeszcze mniej.
zrobiłam jedną partię , w następnej dodam...
zrobiłam jedną partię , w następnej dodam mniej cukru zamiast 600 to 400-500gram bo dla mnie jest za słodki.
Bardzo dobry przepis! Wychodzi idealny dżem.
Bardzo dobry przepis! Wychodzi idealny dżem.
Właśnie zrobiłam 2 partie)) pyszny w smaku,...
Właśnie zrobiłam 2 partie)) pyszny w smaku, idealna konsystencja po ostudzeniu, żadnych sztucznych dodatków czy ulepszaczy, naprawdę polecam 🙂😋
Super przepis. A dżem przepyszny. Daję mniej...
Super przepis. A dżem przepyszny. Daję mniej cukru i zamiast limonki - cytrynę.