3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dżem jagodowo-jabłkowy :-)


Wydrukuj:
4

Składniki

4 słoik/słoiki/słoików

dżemik

  • 30 g pektyny lub żel-fix 2:1
  • sok i skórka z 1 cytryny
  • 500 g jabłek najlepiej kwaśnych
  • 400 g cukru
  • 500 g jagód
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia wkładamy pokrojone na kawałki jabłka i jagody, dodajemy sok i skórkę z 1 cytryny i cukier i gotujemy 15 min/ 90 st/ obr. 2-3. Nastepnie dodajemy pektynę lub zel-fix i gotujemy jeszcze 5 min/ 90 st/ obr.2-3. Gorący dżemik przekładamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy i ustawiamy na chwilkę do góry dnem.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

10
11

Porady

Dżemik gotujemy przy zdjętej miarce tmrc_emoticons.-)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz