3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bób z czosnkiem i koperkiem


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Bób z czosnkiem i koperkiem

  • 500 g bób, wyłuskany ze strąków, umyty
  • 15 g masło
  • 2 gałązek koperek, posiekany
  • 2 ząbki czosnek, posiekany lub wyciśnięty
  • 2 szczypty sól
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia wlać 400g wody, włożyć koszyczek i umieścić w nim bób, gotować 15 min. temp. Varoma obr. 1

    2. Wylać wodę i do naczynia dodać pozostałe składniki oraz ugotowany bób, dusić 5 min. temp. 120 obr. (TM31 temp. Varoma)


    Podawać na gorąco.
    Smacznego!!!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
11

Porady

Aby zaoszczędzić czas, koperek i czosnek należy przygotować podczas gotowania bobu.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • W smaku pyszny tylko mi się też rozgotował i...

    Zgłoszony przez Ewwffka na lipca 9, 2020 at 10:28.

    W smaku pyszny tylko mi się też rozgotował i potem przy podsmażeniu się rozpaćkał.
    myślę że to 15 minut to w skórce bez obierania bo wydaje mi się że na zdjęciu jest właśnie w skórce. Spróbuję następnym razem z krótszym czasem gotowania.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Skróciłabym czas gotowania, bo się rozlatuje,...

    Zgłoszony przez Kashanka na lipca 13, 2019 at 13:53.

    Skróciłabym czas gotowania, bo się rozlatuje, ale poza tym pycha! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszne!

    Zgłoszony przez HannaStyli na lipca 19, 2017 at 01:05.

    pyszne!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze