Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
budyń
- 2 łyżeczki płaskie cukru waniliowego
- 500 g mleka
- 2 żółtka
- 25 g cukru
- 1 szczypta soli
- 40 g mąki ziemniaczanej
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Wszystkie składniki włożyć do naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" , nałożyć motylek i podgrzewać 6.5 min./100 stopni./obr.2.5.
2. Przelać budyń do miseczek.
budyniu
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Mozna podawać polane sokiem malinowym.
Polecam, jest pyszny.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz