3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tort Snikers


Wydrukuj:
4

Składniki

  • składniki na ciasto:
  • 500 g mak, i
  • 200 g cukru
  • 150 g margaryny
  • 2 jajka
  • 2 łyżki miodu
  • 2 płaskie łyżeczki sody
  • 2 łyżki mleka
  • składniki na masę orzechową:
  • 250 g orzechów
  • 2łyżki miodu
  • 120 g masła
  • 100 g cukru
  • 100 g rodzynek
  • składniki na masę serową:
  • 1,20 kg sera białego
  • 200 g cukru
  • cukier waniliowy
  • 3 łyżki masła
  • 3 jajka
  • 2 MT mleka
  • 2 budynie śmietankowe
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. ciasto:

    wszystkie składniki wrzucic do dzbana i zagnieść ciasto 30 s obr 6

    podzielić na dwie części- jeden placek rozwałkowac na blachę(najlepiej o trzech brzegach albo z wyjmowanym dnem) upiec ok 20 min temp.180 stopni

    masa orzechowa:

    orzechy posiekać 3 s obr.5

    dodać resztę składników  i rozpuscić - 10 min temp 90 stopni obr2Obroty wsteczne

    ciepła masę wyłożyć na drugi rozwałkowany placek i piec 20 min w temp.180 stopni

    masa serowa:

    ser zmielic z cukrem masłem jajkami -3min. obr 7

    dodać 3 łyżki mleka i zagotować- 10 min 90 stopni obr 2

    budyń rozpuscić w reszcie mleka i wlać do gorącego mleka przez otwór w pokrywie i zagotować - 10min 90 stopni obr2

    ciepłym kremem serowym przełożyć placki - orzechowy na wierzchu. Można ozdobic polewą czkoladową polewając cienka strużką.


10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy