3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tiramisu


Wydrukuj:
4

Składniki

16 porcja/porcje/porcji

Tiramisu

  • 100 gramów amaretto
  • 2 szklanki mocnej kawy
  • 6 żółtek
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 2 opakowania podłużnych biszkoptów
  • 750 g sera mascarpone
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Przygotować bardzo mocną kawę parzoną ,do przestudzonej dodać amaretto.

    Żółtka utrzeć  z cukrem pudrem przy pomocy motylka w TM 5min/4 na puszystą masę ,do ubitych żółtek stopniowo po 1 łyżce dodawać ser marcarpone , połączyć wszystkie składniki

    Blaszkę o wymaiarch ok 25cm x 25cm wyłożyć papierem , na dno blaszki  ułozyć namoczone w kawie biszkopyty  , wyłożyć 3/4 masy z sera mascarpone ,na masę wyłożyć ponownie biszkopty namoczone w kawie , resztę masy wyłożyć na biszkopty .

    Wlożyć na 4 godziny do lodówki , przed podaniem na stoł posypać gorzkim kakao .

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • zrobiłam, mam nadzieję że

    Zgłoszony przez barbara@ na grudnia 12, 2015 at 00:24.

    zrobiłam, mam nadzieję że będzie pyszny tmrc_emoticons.) wygląda ślicznie

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mi tiramisu też wyszło

    Zgłoszony przez Storotka na sierpnia 8, 2015 at 17:40.

    Mi tiramisu też wyszło rzadkie-myslę,że trzeba następnym razem będzie bardzo krótko moczyć biszkopty.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny! W ciągu tygodnia

    Zgłoszony przez Angel Ica na stycznia 30, 2015 at 19:09.

    Pyszny! W ciągu tygodnia zrobiony 3 razy, znika momentalnie. Dziękuję 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepis kuszący

    Zgłoszony przez waldwoj na grudnia 18, 2014 at 10:57.

    przepis kuszący

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wyszło mi bardzo dobrze,

    Zgłoszony przez renawol na lutego 12, 2014 at 22:20.

    wyszło mi bardzo dobrze, polecam

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wyszło mi bardzo dobrze,

    Zgłoszony przez renawol na lutego 12, 2014 at 22:20.

    wyszło mi bardzo dobrze, polecam

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ja nie wiem jak zrobic krem,

    Zgłoszony przez r.ewelka na stycznia 26, 2014 at 22:47.

    ja nie wiem jak zrobic krem, żeby nie był rzadki. Sam kogel mogel robi sie rzadki w TM. Tez mi biszkopty wyplywaja. Już zmniejszyłam ilosć jajek. Nic nei dało. Mikserem mialam mistrzowskie tiramisu

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • kawa mocna tzn.3 lyzki kawy i

    Zgłoszony przez ilona na listopada 7, 2013 at 13:50.

    kawa mocna tzn.3 lyzki kawy i pol szklanki goracej wody tmrc_emoticons.) 

    Ilona

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo mocna kawa to jaka

    Zgłoszony przez maaadiii na czerwca 24, 2013 at 18:01.

    Bardzo mocna kawa to jaka to? 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przy dodawaniu mascarpone

    Zgłoszony przez r.ewelka na marca 17, 2013 at 23:15.

    przy dodawaniu mascarpone obroty tez 4?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszło pyszne polecam ten

    Zgłoszony przez MARZENA-MACIURA na lutego 24, 2013 at 23:10.

    Wyszło pyszne tmrc_emoticons.D polecam ten przepis !!! Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mnie ciasto się nie udało.

    Zgłoszony przez Atenka na lipca 10, 2012 at 12:43.

    Mnie ciasto się nie udało. Nie wiem jak Wy to robiliście. U mnie krem był rzadki. Jak polałam biszkopty kremem to mi biszkopty wypłynęły na wierzch. Natomiast na drugi dzień krem był bardziej gęsty. Może wtedy powinnam wylać na biszkopty?  Smakowo było dobre.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  Przepis jest super!!!!!!!!!

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na maja 2, 2012 at 14:34.

     Przepis jest super!!!!!!!!! Ciasto robi się z przjemnością  i z przjemnością znika tmrc_emoticons.)Ciasto dyżurne na wszystkie okazje tmrc_emoticons.) Dziękuję za przepis i pozdrawiam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tiramisu to jest to.

    Zgłoszony przez Joanna 51 na stycznia 23, 2012 at 10:44.

    Tiramisu to jest to. Uwielbiam .Chętnie skorzystam.

    Joan51

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • niebo w gębie..uwielbiam ten

    Zgłoszony przez krzysztof na grudnia 5, 2011 at 12:58.

    niebo w gębie..uwielbiam ten deser !! Love Love Love Love Love Love Love Love Love

    a ten przepis jest rewalacyjny !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

    prosty, szybki i przepysznnnnyyyyyyyyyy Love

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Macie racje super deser mniam

    Zgłoszony przez ariba20 na grudnia 4, 2011 at 20:43.

    Macie racje super deser mniam palce lizać

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Brawo coś wspaniałego,

    Zgłoszony przez Bacia na grudnia 4, 2011 at 17:12.

    Brawo coś wspaniałego, prawdziwy relax dla podniebienia.Jak raz spróbujesz nie jesteś w stanie się oprzeć takiemu deserowi.Wielkie brawa dla Autorki  tego przepisu. :O tmrc_emoticons.8) tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • tak oczywiscie utrzeć z

    Zgłoszony przez ilona na grudnia 4, 2011 at 10:15.

    tak oczywiscie utrzeć z cukrem pudrem .Z przygotowanych składników "wychodzi" 16 porcji Cooking 7


     

    Ilona

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Domyślam się że mam utrzeć

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na grudnia 3, 2011 at 22:42.

    Domyślam się że mam utrzeć żółtka z cukrem na puszystą masę.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • co znaczy  "16 porcji ser

    Zgłoszony przez ewaks na grudnia 3, 2011 at 18:43.

    co znaczy  "16 porcji ser mascarpone"? Te żółtka utrzeć z cukrem oczywiście?

    Ewa K-S

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze