Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
Syrniki - lwowskie placuszki twarogowe
- 250 gramów twarogu
- 2 łyżki mąki pszennej
- 1 jajko
- 0.5 łyżeczki cynamonu, mielonego
- 4 łyżki cukru, lub innego słodzika
- olej, do smażenia
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9Jedzenie na wynos Przepis dla 1 osoby Przepis dla 2 osób Przepis dla studenta Przystawka Starter Pierwsze danie Deser Śniadanie Drugie śniadanie Rodzaj posiłku Wegetariańska Przepis dla dzieci Bez alkoholu Łatwe Szybkie Niedrogie Smażenie Potrawa z jajek (suflet, omlet) Gotowanie na co dzień Rosyjska Ukraińska
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć twaróg, jajko, cynamon, cukier, 2 łyżki mąki pszennej
- Miksować 50s/obr.5
- Rozgrzać olej, smażyć małymi porcjami na małym ogniu.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
do smażenia można użyć oleju kokosowego
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz