3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

SORBET MARCHEWKOWO-DYNIOWO-POMARAŃCZOWY


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

SORBET MARCHEWKOWO-DYNIOWO-POMARAŃCZOWY

  • 200 g młoda marchew baby carots, mrożona
  • 200 g dynia kostka, mrożona
  • 1 pomarańcza, bez białych błonek
  • 1 banan
  • 70 g cukru
  • 6
    1h 5min
    Czas całkowity 1h 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    SORBET
  1. 1. Pomarańczę obrać z białych błonek, pokroić w kostkę i włożyć do zmrażalnika na 1 godz.- do momentu zamrożenia ( tak aby sie nie sklejały)
    2. Do czystego i suchego naczynia wyspać cukier 10s./obr.10
    3. Dodajemy marchwe, dynię, zamrożoną pomarańczę 15s./obr.8
    4. Kopystką zgarnąć ze ścianek na dno naczynia.
    5. Dodajemy 1 banana pokrojonego na kawałki 40s./obr.5 przy pomocy kopystki
    6. Sorbet podawac bezośrednio po przygotowaniu.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy