Tu jesteś:
4
Składniki
Śmietanowiec od Elki
- 1 kostki masło
- 1 litry mąki żytniej
- 1 opakowania cukier waniliowy
- 125 gramy cukru, pół szklanki
- 1 butelki śmietanki kremowej 36, ok.400ml
- 1 jajko
- 2 żółtka
-
6
15min
Czas całkowityPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Zagnieść wszystkie składniki rozwałkowac na ok. 14 cienkich placków. Przed pieczeniem mozna nakluc widelcem. upieczone placki odstawic na tydzien.
Śmietane kremowa 36 zagotowac z cukrem pudrem dodac zapach smietankowy, smarowac kazdy placek z obu stron tak aby smietana go zmiekczyla. nacisnac powoli placki tak, aby smietana nie wyciekla.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
"Obroty wsteczne"
"Blokada naczynia miksującego"
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz