3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Słodka tarta: jeżyny w białej czekoladzie '


Wydrukuj:
4

Składniki

8 kawałek/kawałki/kawałków

ciasto

  • 1 czubate łyżki śmietany 12
  • 2 łyżki cukru
  • 1 jajko
  • 100 g zimnego masla
  • 200 g mąki pszennej

nadzienie

  • 2 łyżki cukru
  • 2 jajka
  • 1,5 tabliczki białej czekolady
  • 200 g śmietanki 30%
  • pudełko świeżych jeżyn ;)
5

Przygotowanie

    Słodka tarta - jeżyny w białej czekoladzie!
  1. 1. W podanej kolejności wsypujemy produkty na ciasto do naczynia.

    2. Wyrabiamy ciasto 1min30s Dough mode

    3. Formujemy kule i zawijamy w folię, wstawiamy do zamrażarki na 15 minut

    4. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni

    5. Formę do tarty smarujemy masłem

    6. Ciasto wałkujemy, przekładamy do tarty na spód i brzegi (wystające elementy wycinamy)

    7. Widelcem na całym obszarze tarty robimy dziurki

    8. Wkładamy do piekarnika na 15 minut do podpieczenia

    9. Białą czekoladę rozpuszczamy (najlepiej używając do tego metalowej miseczki położonej na garnku z wrzątkiem aż do rozpuszczenia)

    10. Do naczynia Closed lid włożyć śmietankę, 2 jajka, 2 łyżki cukru i rozpuszczoną czekoladę - 3 min Gentle stir setting2

    11. Wylać masę na podpieczony lekko przestygnięty spód

    12. Poukładać jeżyny

    13. Włożyć do piekarnika na ok 30 min. - ciasto musi się ściąć

    14. Podawać schłodzone 

     

    Smacznego! tmrc_emoticons.;)

    p.s. przepis zainspirowany blogiem: lubiesmakolyki.blogspot.com

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy