3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

"Sernik babie lato"- ze śliwkami i migdałową kruszonka


Wydrukuj:
4

Składniki

  • spód :
  • 200 g herbatników, petit-beurre /2 op/
  • 50 g Czekolady mlecznej, 70 g miękkiego masła
  • masa serowa:
  • 750 g ser, ka typu włoskiego "capri"
  • 250 g cukru, 3 jajka ,2,5 MT śmietanki30-36% 1 cukier wanilinowy
  • 3 łyżki maki ziemniaczanej 600-700 g śliwek/przekrojonych na połówki/
  • migdałowa posypka:
  • 100 g migdałów ,70 g cukru brązowego 50 g masła
  • 6
    1h 5min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki spodu rozdrabniamy w Closed liddo konsystencji piasku obr .6 czas 7sek przy pomocy kopystki.Foremkę o wym. 23-28cm wyścielamy papierem do pieczenia .Powstałą masą równomiernie wykładamy dno formy.Przygotowujemy kruszonkę: wszystkie składniki w podanej kolejności wrzucamy do Closed lid  kruszymy  8 sek  obr. 7 i przkładamy do miseczki. Wszystkie składniki  na masę serową miksujemy na gładki krem 50sek obr 8-9. Wylewamyv na spód z ciastek. Na wierzchu układamy połówki śliwek przecięciem do góry, posypujemy kruszonką. Wkładamy do nagrzanego piekarnika170-180 stopni i pieczemy 45-50min. Aby  sernik się zbytnio nie przpiekł przykrywamy folią aluminiową. Jest gotowy, gdy równomiernie zetnie się na całej powierzchni. Po wyjęciu z piekarnika natychmiast ostrym nożem okrawamy wokół brzegu całego obwodu foremki by równomiernie opadł (na całej powierzmi będzie wówczs jednakowo  równy). Studzimy najlepiej wkładając do lodówki na cała noc.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz