3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Rosyjskie Syrniczki


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 osoba/osoby

Dodatkowo

  • śmietana lub jogurt naturalny
  • miód/marmolada/dżem

Ciasto

  • garść rodzynek lub żurawiny
  • olej rzepakowy do smażenia
  • 1 łyżeczka cynamonu mielonego
  • szczypta soli
  • 100 gramów mąki ryżowej
  • 1 jajko
  • 100 gramów cukru, można dodać odrobine cukru waniliowego
  • 500 gramów sera białego tłustego
5

Przygotowanie

  1. 1. Ser włóż do naczynia. Dodaj cukier. Zmiel 12 s/obr. 7. Zgarnij ser kopystką.

    2. Dodaj jajko, mąkę, sól, cynamon i rodzynki. Zmiel 15 s/obr. 5

    3. Nabieraj łyżeczką i obtocz odrobine w mące, rozklep na cienkie placuszki. Smaż na oleju na rumiany kolor.

    4. Podawaj z odrobiną śmietany i marmolady.

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo smaczne. Polecam. U

    Zgłoszony przez Angelica na kwietnia 10, 2015 at 17:51.

    Bardzo smaczne. Polecam. U mnie tez o połowę cukru mniej.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smakowały całej rodzinie.

    Zgłoszony przez Agata Michaud na marca 5, 2015 at 19:02.

    Smakowały całej rodzinie. Dodałam rodzynki, tylko ich nie miksowałam oraz orzechy laskowe. Wolimy mniej słodkie więc ok 50 ksylitolu nam wystarcza. Źle przeczytałam i zmieliłam twaróg z mąką ryżowątmrc_emoticons.) , którą też potem placki obtaczałam. Dzięki za podzielenie się przepisem!

    Pozdrawiam

    Agata 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze