Tu jesteś:
4
Składniki
4 osoba/osoby
Dodatkowo
- śmietana lub jogurt naturalny
- miód/marmolada/dżem
Ciasto
- garść rodzynek lub żurawiny
- olej rzepakowy do smażenia
- 1 łyżeczka cynamonu mielonego
- szczypta soli
- 100 gramów mąki ryżowej
- 1 jajko
- 100 gramów cukru, można dodać odrobine cukru waniliowego
- 500 gramów sera białego tłustego
-
6
1min
Czas całkowity 1minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
1. Ser włóż do naczynia. Dodaj cukier. Zmiel 12 s/obr. 7. Zgarnij ser kopystką.
2. Dodaj jajko, mąkę, sól, cynamon i rodzynki. Zmiel 15 s/obr. 5
3. Nabieraj łyżeczką i obtocz odrobine w mące, rozklep na cienkie placuszki. Smaż na oleju na rumiany kolor.
4. Podawaj z odrobiną śmietany i marmolady.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo smaczne. Polecam. U
Bardzo smaczne. Polecam. U mnie tez o połowę cukru mniej.
Smakowały całej rodzinie.
Smakowały całej rodzinie. Dodałam rodzynki, tylko ich nie miksowałam oraz orzechy laskowe. Wolimy mniej słodkie więc ok 50 ksylitolu nam wystarcza. Źle przeczytałam i zmieliłam twaróg z mąką ryżową
, którą też potem placki obtaczałam. Dzięki za podzielenie się przepisem!
Pozdrawiam
Agata