3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Rolada biszkoptowa z galaretką i truskawkami


Wydrukuj:
4

Składniki

10 kawałek/kawałki/kawałków

Rolada biszkoptowa z galaretką i truskawkami

  • 4 jajka
  • 80 gramów cukier
  • 2 łyżki oleju
  • 45 gramów mąka pszenna
  • 35 gramów maka ziemniaczana
  • 250 gramów woda
  • 250 gramów truskawka, mrożona
  • 1 opakowania galaretka truskawkowa, w proszku, słodzona
5

Przygotowanie

    Biszkopt
  1. Blaszke 36cm na 25cm wyłóż papierem do pieczenia.
    Włącz piekarnik 180°C
    Do naczynia miksujacego włóż MOTYLEK
    Wbij całe jajka
    Dodaj cukier
    Ustaw 5min/37°C/obr.3.5
    Następnie drugie ubijanie 5 min/obr.3.5
    Dodaj olej ale nic nie mieszaj
    Do małej miski zważ mąkę pszenną i ziemniaczaną. Wymieszaj łyżeczką do połączenia
    Ustaw 15 sekund/obr. 3 i w tym czasie dodawaj mieszankę mąki
    Wyciągij misę z obudowy. Przemieszaj lekko kopystką i wylej masę na przygotowaną blachę i wyrównaj
    Wsadź do nagrzanego piekarnika. piecz do momentu aż ciasto lekko się zarumieni a palce przy dotyku nie będą się przyklejać do wierzchu ciasta. Nie patrzę nigdy na zegarek więc nie potrafię podać dokłądnego czasu wypieku. Jednak to tylko kilka minut. Wyciągnij z pieca i od razu wraz z papierem wyciągnij biszkopt z blaszki. Połóż na blacie. Biszkopt bez problemu powiien odchodzić od papieru. Przykryj czystą ściereczką. Biszkopt wychodzi bardzo delikatny i plastyczny więc nie ma potrzeby zawijania go w rulon.
  2. Galaretka
    Gdy biszkopt stygnie zagotuj wodę i przygotuj galaretkę
    ( pamiętaj tylko 250g wody) Mieszaj aż do dokładnego rozpuszczenia. Odstaw do przestygnięcia.
    Mrożone truskawki pokrój na małe kawałki i dodaj do przestygniętej galaretki. Zacznie szybko tężeć
  3. Składanie rolady
    Odklej papier od biszkoptu. Papier obróć upieczoną stroną w stronę blatu ponownie połóż na niego biszkopt
    Wyłóż galaretkę na ciasto i rozsmaruj na całą powierzchnię.
    Zwiń roladę i przykryj papierem na którym leżał biszkopt. Wsadź roladę do lodówki na kilka godzin.
    SMACZNEGO
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz