3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Rolada biszkoptowa z galaretką i truskawkami


Wydrukuj:
4

Składniki

10 kawałek/kawałki/kawałków

Rolada biszkoptowa z galaretką i truskawkami

  • 4 jajka
  • 80 gramów cukier
  • 2 łyżki oleju
  • 45 gramów mąka pszenna
  • 35 gramów maka ziemniaczana
  • 250 gramów woda
  • 250 gramów truskawka, mrożona
  • 1 opakowania galaretka truskawkowa, w proszku, słodzona
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Biszkopt
  1. Blaszke 36cm na 25cm wyłóż papierem do pieczenia.
    Włącz piekarnik 180°C
    Do naczynia miksujacego włóż MOTYLEK
    Wbij całe jajka
    Dodaj cukier
    Ustaw 5min/37°C/obr.3.5
    Następnie drugie ubijanie 5 min/obr.3.5
    Dodaj olej ale nic nie mieszaj
    Do małej miski zważ mąkę pszenną i ziemniaczaną. Wymieszaj łyżeczką do połączenia
    Ustaw 15 sekund/obr. 3 i w tym czasie dodawaj mieszankę mąki
    Wyciągij misę z obudowy. Przemieszaj lekko kopystką i wylej masę na przygotowaną blachę i wyrównaj
    Wsadź do nagrzanego piekarnika. piecz do momentu aż ciasto lekko się zarumieni a palce przy dotyku nie będą się przyklejać do wierzchu ciasta. Nie patrzę nigdy na zegarek więc nie potrafię podać dokłądnego czasu wypieku. Jednak to tylko kilka minut. Wyciągnij z pieca i od razu wraz z papierem wyciągnij biszkopt z blaszki. Połóż na blacie. Biszkopt bez problemu powiien odchodzić od papieru. Przykryj czystą ściereczką. Biszkopt wychodzi bardzo delikatny i plastyczny więc nie ma potrzeby zawijania go w rulon.
  2. Galaretka
    Gdy biszkopt stygnie zagotuj wodę i przygotuj galaretkę
    ( pamiętaj tylko 250g wody) Mieszaj aż do dokładnego rozpuszczenia. Odstaw do przestygnięcia.
    Mrożone truskawki pokrój na małe kawałki i dodaj do przestygniętej galaretki. Zacznie szybko tężeć
  3. Składanie rolady
    Odklej papier od biszkoptu. Papier obróć upieczoną stroną w stronę blatu ponownie połóż na niego biszkopt
    Wyłóż galaretkę na ciasto i rozsmaruj na całą powierzchnię.
    Zwiń roladę i przykryj papierem na którym leżał biszkopt. Wsadź roladę do lodówki na kilka godzin.
    SMACZNEGO
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Szwedzia: Bardzo się cieszę. Dziękuję za miły...

    Zgłoszony przez agabar20 na kwietnia 2, 2021 at 14:42.

    Szwedzia: Bardzo się cieszę. Dziękuję za miły komentarz. Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za dobry przepis.Po dłuższej...

    Zgłoszony przez Szwedzia na kwietnia 2, 2021 at 10:44.

    Dziękuję za dobry przepis.Po dłuższej przerwie,zacznę znów piec biszkopty

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Atia: Dziękuję bardzo za tak miłe słowa

    Zgłoszony przez agabar20 na maja 14, 2019 at 15:04.

    Atia: Dziękuję bardzo za tak miłe słowaLove

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • SUPER! SUPER! SUPER!...

    Zgłoszony przez Atia na maja 14, 2019 at 12:24.

    SUPER! SUPER! SUPER!

    Brawa przede wszystkim za doskonały biszkopt, który nie tylko rzeczywiście jest plastyczny ale jednocześnie mięciutki i puszysty. Wyrasta idealnie równy. Dla mnie to inspiracja do zrobienia dużego totru złozonego właśnie z dwóch takich biszkoptów z dowolną masą.
    Tak czy inaczej przepis godny polecenia zarówno w oryginale jak i do własnej inspiracji kulinarnej.Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Monika Lipińska :cieszę się ogromnie

    Zgłoszony przez agabar20 na lutego 28, 2019 at 14:29.

    Monika Lipińska :cieszę się ogromnieSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • agabar20:rolada przepyszna dziękuję za przepis...

    Zgłoszony przez Monika Lipińska na lutego 27, 2019 at 12:16.

    agabar20:rolada przepyszna dziękuję za przepis 😊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • (Brak tematu)

    Zgłoszony przez agabar20 na lutego 26, 2019 at 10:54.

    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Monika Lipińska:dziękuję. Juz poprawiłam...

    Zgłoszony przez agabar20 na lutego 25, 2019 at 15:24.

    Monika Lipińska:dziękuję. Juz poprawiłam błąd. Roladka super pani wyszła. Dziękuję

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rolada przepyszna tylko brak wpisu jajek

    Zgłoszony przez Monika Lipińska na lutego 24, 2019 at 14:26.

    Rolada przepyszna tylko brak

    wpisu jajek

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze