Tu jesteś:
4
Składniki
Racuchy na jogurcie i mleku
Potrzebne
- 1 jajko
- 5 łyżek cukru
- 1 cukru waniliowego, łyżka
- 1 sody oczyszczonej, płaska łyżeczka
- 0,5 mleka, szklanki
- 180 g jogurtu naturalnego
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego dać jogurt, mleko, jajko, mąkę, sodę i cukry. Wymieszać 1 minuta/obr. 6. Smażyć na rozgrzanym oleju (niezbyt mocno, aby zdążyły się upiec w środku). Podawać z tym na co mamy ochotę.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Po więcej inspiracji zapraszam na mojego bloga https://madebymycha.pl/
*przepis ze strony [/size]http://www.karolinaholly.pl
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBrak ilości mąki
Brak ilości mąki
Szkoda, że w przepisie brakuje ile mąki należy...
Szkoda, że w przepisie brakuje ile mąki należy dodać
bo racuchy wygladają bardzo ładnie