3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pudding Truskawkowy


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Pudding Truskawkowy

  • 500 g truskawek, świeżych lub rozmrożonych
  • 50 g śmietany, 30% tłuszczu
  • 50 g syropu z czarnej porzeczki
  • 20 g cukru
  • 20 g skrobi
  • 1 jajko
  • 6
    2h 15min
    Czas całkowity 2h 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć truskawki, zmiksować 1 min/ obr.8. Truskawki zgarnąć kopystką na dno naczynia miksującego.
  2. Dodać śmietanę, syrop, cukier, skrobię i jajko, gotować 5 min/100°C/obr.3. Przełożyć do salaretek, odstawić do ostudzenia, następnie włożyć do lodówki na 2 godziny.
  3. Podawać na zimno jako deser
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy