Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Pudding Truskawkowy
- 500 g truskawek, świeżych lub rozmrożonych
- 50 g śmietany, 30% tłuszczu
- 50 g syropu z czarnej porzeczki
- 20 g cukru
- 20 g skrobi
- 1 jajko
-
6
2h 15min
Czas całkowity 2h 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć truskawki, zmiksować 1 min/ obr.8. Truskawki zgarnąć kopystką na dno naczynia miksującego.
- Dodać śmietanę, syrop, cukier, skrobię i jajko, gotować 5 min/100°C/obr.3. Przełożyć do salaretek, odstawić do ostudzenia, następnie włożyć do lodówki na 2 godziny.
- Podawać na zimno jako deser
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz