3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Panna cotta


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

  • 12 gramów listków żelatyny
  • 500 gramów śmietany kremówki
  • 250 gramów mleka
  • 150 gramów cukru
  • cukier waniliowy
  • 100 gramów koniaku
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1.  Namoczyc listki zelatyny w zimnej wodzie, odstawic. Do naczynia wlac smietane, mleko, cukier, cukier waniliowy: 6 min / 80° / obr 3. Dodac koniak i zelatyne: 10 sek / obr 3. Przelozyc do foremki natluszczonej olejem migdalowym. Wstawic do lodòwki na 3 godziny conajmniej.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  •  Mysle, ze tak, tylko trzeba

    Zgłoszony przez veronicab71 na kwietnia 1, 2012 at 12:50.

     Mysle, ze tak, tylko trzeba ograniczyc ilosc wody przy rozpuszczaniu, bo listki sie wyciska, a w proszku, sie nie da. Spròbuj i warianty, pychatmrc_emoticons.p

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mam w lidówce wszystkie

    Zgłoszony przez ElaK na kwietnia 1, 2012 at 00:56.

    Mam w lidówce wszystkie składniki, będę próbowała, bo wszyscy uwielbiamy ten deser. Czy zamiast listków żelatyny może być proszek? U nas w sklepach ogólnie dostępna jest żelatyna w proszku. W listkach jest tylko w niektórych sklepach i to raczej rzadko... 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze