3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pancakes - American Dream


Wydrukuj:
4

Składniki

2 osoba/osoby

Pancakes - American Dream

  • 180 gramy mąka pszenna
  • 40 gramy Cukier puder
  • 6 gramy proszek do pieczenia
  • 5 gramy Soda oczyszczona
  • 1 gramy sól
  • 50 gramy olej roślinny
  • 260 gramy maślanka
  • 1 jajko

Dodatki

  • owoce, według uznania
  • syrop klonowy
  • masło
  • 6
    20min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Pancakes - American Dream
  1. Przed rozpoczęciem, wyjmij wszystkie składniki, które trzymasz w lodówce i odczekaj, żeby miały lub zbliżyły się do temperatury pokojowej. Zimne ciasto nie lubi się z gorącą patelnią i przez to Pancakes mogą ci wyjść płaskie.
  2. Do naczynia miksującegoBlokada naczynia miksującego włóż motylek, będzie potrzebny do wyrobienia ciasta.
  3. Dodaj 180g mąki pszennej
  4. 40g cukru pudru
  5. 6g proszku do pieczenia
  6. 5 g Sody oczyszczonej
  7. 1g Soli
  8. 50g Oleju roślinnego
  9. 260g Maślanki
  10. 1 Jajko
  11. Wszystkie składniki zmiksuj razem Miksowanie30sec/obr.6
  12. Zbierz kopystką ze ścianek nadmiar ciasta i włącz jeszcze raz miksowanie tym razem na Miksowanie30sec/obr.4
  13. Po zakończeniu ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
  14. Smaż na rozgrzanej patelni. Patrz wskazówkę!
    Po usmażeniu podawaj z syropem klonowym, owocami, lub masłem.

    SMACZNEGO!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Pamiętaj, żeby przed rozpoczęciem dobrze rozgrzać patelnie, a następnie zmniejszyć ogień, żeby lekko podtrzymywał stałą temperaturę. Ciasto jest na tyle natłuszczone, że nie potrzeba smarować niczym patelni. Po wylaniu ciasta na patelnie powinieneś usłyszeć delikatne skwierczenie. Jak pojawią się na placuszkach bąbelki, to znak, że trzeba odwrócić je na drugą stronę.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy