3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Paleo BROWNIE z bananem i jabłkiem


Wydrukuj:
4

Składniki

12 kawałek/kawałki/kawałków

Paleo BROWNIE z bananem i jabłkiem

  • 55 g Mąki kasztanowej, Można użyć mąki gryczanej
  • 65 g mąki kokosowej
  • 3 łyżki kakao, (może być karob)
  • 110 g oleju kokosowego, (0,5 szklanki) rozpuszczonego
  • 0,5 jabłka, Startego na grubych oczkach
  • 1 banan, Dojrzałego, Rozgniecionego widelcem
  • 3 łyżki Miód
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczek cynamonu
  • 6
    24min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Jajo utrzyj z miodem na gładką masę, wbij jajko do Blokada naczynia miksującego i wrzucić miód ustaw 37°C i obr. 3. Pominąć czas.
  2. Dodaj olej, wyłącz temperature i dalej ucierając dodawaj powoli mąki, kakao, sodę i cynamon.
  3. Do ucieranej masy wrzuć utarte jabłko oraz rozgniecionego widelcem na papkę banana
  4. Ciasto wylej do blachy o wymiarach ok 12 x 21 cm (podłużnej) wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Piecz ok 40-45 min, do suchego patyczka.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Gotowe ciasto możesz posypać płatkami kokosowymi bądź orzechami. Można też polać czekoladową polewą.

Rady:
- zamiast jaja użyj żelatyny (1 łyżeczkę sypkiej, a tej w listkach zgodnie z instrukcją na opakowaniu na ok 500 ml masy)

- zamiast białka możesz użyć samego żółtka.

- zamiast mąki kasztanowej możesz użyć: gryczanej, jaglanej, ryżowej lub innej która ma konsystencję bardziej skrobiową. Jeśli chcesz użyć mąki kokosowej, dodaj w miejsce kasztanowej ok. 1/4 szklanki kokosowej. Mąka kokosowa ma zupełnie inne właściwości i wyciąga z ciasta płyny, jeśli dodasz jej więcej ciasto może być za suche.

Przepis pochodzi z //paleostrefa.pl/brownie-z-banana-i-jablka,440.html i jest przerobiony przeze mnie na Thermomix (Każdy model)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz