3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pączki na serku homogenizowanym


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

Pączki na serku homogenizowanym

  • 230 gramów serka homogenizowanego, waniliowego
  • 3 jajka
  • 250 gramów mąki pszennej
  • 60 gramów cukru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szczypty soli, drobnej
  • 0,3 litra oleju do głębokiego smażenia

Posypka

  • 50 gramów cukru pudru, wymieszać z cynamonem
  • 1 łyżeczki cynamon, mielony, wymieszać z cukrem
5

Przygotowanie

  1. Serek wymieszać z jajkami - Counter-clockwise operation 8 sek, prędkość 4
    Dodać przesianą mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sól - Counter-clockwise operation 30 sek, prędkość 6

    W szerokim i płaskim garnku rozgrzać olej do temperatury 175°C.

    Niewielką łyżką (często maczając ją w odłożonym oleju - by ciasto nie kleiło się do łyżki) nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej. Smażyć do złotego koloru - ok 2,5 min. na stronę.

    Usmażone pączki odkładać na bibułkę do odsączenia.
    Jeszcze ciepłe obtoczyć w drobnym cynamonowym cukrze.
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy