Tu jesteś:
4
Składniki
Naleśniki wg Magdy Gessler
- 300 g mąki pszennej
- 4 łyżki cukru
- 1 soli, szczypta
- 2 jajka
- 375 mleka, ml
- 375 wody, ml, gazowanej
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego założyć motylek, wlać jajka, dodać sól, zmiksować 30 sekund/obr. 5. Dodać przesianą mąkę, cukier, mleko i wodę gazowaną, zmiksować ponownie 30 sekund/obr. 5. Ciasto za pomocą kopystki przelać do innego naczynia. Piec na rozgrzanej patelni naleśnikowej z obydwu stron na złoty kolor. Gotowe naleśniki smarować tym na co mamy ochotę, zawijać.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Po więcej inspiracji zapraszam na mojego bloga https://madebymycha.pl/
*przepis ze strony https://kulinarneprzeboje.pl/
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz