3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Naleśniki ptysia


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

Naleśniki ptysia

  • 70 g mąka tortowa
  • 1 jajko
  • 125 g mleko
  • 100 g woda mineralna
  • 1 g sól
  • 12 g olej roślinny
  • 6
    20min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Naleśniki ptysia (dla 2 os.)
  1. Do garnka wlej 125 g mleka
  2. Dolej 100 g wody (najlepiej gazowanej)
  3. Wbij 1 jajko
  4. Wsyp 70 g mąki pszennej
  5. Dodaj szczyptę soli (około 1 g)
  6. Dolej 3 łyżki oleju (około 12 g)
  7. Wymieszaj na jednolitą masę
  8. Wlejwaj bezpośrednio na rozgrzaną patelnię (poziom 4.5 - 5.0)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy