Tu jesteś:
4
Składniki
Naleśniki jogurtowe III
Potrzebne
- 150 g mąki pszennej
- 3 łyżki cukru
- 1 proszku do pieczenia, łyżeczka
- 2 jajka
- 1,5 mleka, szklanki
- 210 g jogurtu naturalnego
- 65 g śmietany, 18% tłuszczu
- 3 łyżki oleju
-
6
50min
Czas całkowity 50minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego dać mleko, jogurt, śmietanę 18 %, cukier, proszek do pieczenia, jajka, mąkę i olej, zmiksować 30 sekund/obr. 4. Ciasto przelać do innego naczynia za pomocą kopystki. Odstawić na pół godziny. Piec na rozgrzanej patelni naleśnikowej z obydwu stron na złoty kolor. Gotowe naleśniki smarować tym na co mamy ochotę, zawijać.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz