3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Naleśniki czekoladowe


Wydrukuj:
4

Składniki

7 plaster/plastry/plastrów

ciasto

  • 50 g masła
  • 250 g mleka
  • 50 g ciemnej czekolady
  • 1 łyżek kakao
  • 2 jajka
  • 3-4 łyżki cukru
  • 150 g mąki
  • 70 g wody gazowanej
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub cukier waniliowy
5

Przygotowanie

  1. masło,mleko i pokruszona czekolada,kakao 5min/37'C/obr2

    po ostudzeniu dodać cukier,2 jajka,ekstrat waniliowy 1min/obr4

    następnie dodać mąkę 3min/obr4

    ciasto odstawić na 30min.Do ciasta dodać wodę gazowaną i zmiksować.Można już smażyć naleśniki lub wstawić ciasto do lodówki na około 1 - 2 doby. Im dłużej ciasto będzie stało, tym więcej trzeba będzie dodać do niego wody gazowanej.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy