3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Naleśniki bezglutenowe z serkiem mascarpone


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Nadzienie

  • 500 g serka mascarpone
  • 4 żółtka jaj
  • 3 łyżki cukru
  • 1 op. cukru waniliowego

Ciasto

  • 150 g mąki bezglutenowej np. Schar
  • 100 g mąki kokosowej lub migdałowej
  • 4 jajka
  • 60 g oliwy z pestek winogron lub innej
  • 700 g mleka
  • 3 łyżki cukru
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    Nadzienie.
  1. Do Closed lidwkładamy serek mascarpone, cukier, cukier waniliowy i żółtka.

    Wyrabiamy 5 s. / obr. 3

     

  2. Ciasto.
  3. Ciasto:

    Zakładamy motylek, wybijamy jajka i wsypujemy cukier. Wyrabiamy 25 s. / obr. 5

    Do Closed lidwlewamy mleko, olej. Wsypujemy mąkę.

    Wyrabiamy 20 s. / obr. 4

    Naleśniki smażymy, z dwóch stron na patelni posmarowanej oliwą ( przed pierwszym smażeniem).

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Nadzienie przygotować przed zrobieniem ciasta. Po przygotowaniu nadzenia, Closed lid wypłukać i następnie przygotować w nim ciasto.

Okazjonalnie można dodać do serka owoce owoce.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy