Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Nadzienie
- 500 g serka mascarpone
- 4 żółtka jaj
- 3 łyżki cukru
- 1 op. cukru waniliowego
Ciasto
- 150 g mąki bezglutenowej np. Schar
- 100 g mąki kokosowej lub migdałowej
- 4 jajka
- 60 g oliwy z pestek winogron lub innej
- 700 g mleka
- 3 łyżki cukru
- 1 op. cukru waniliowego
-
6
40min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
Przygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego" wkładamy serek mascarpone, cukier, cukier waniliowy i żółtka.
Wyrabiamy 5 s. / obr. 3
Ciasto:
Zakładamy motylek, wybijamy jajka i wsypujemy cukier. Wyrabiamy 25 s. / obr. 5
Do
"Blokada naczynia miksującego" wlewamy mleko, olej. Wsypujemy mąkę.
Wyrabiamy 20 s. / obr. 4
Naleśniki smażymy, z dwóch stron na patelni posmarowanej oliwą ( przed pierwszym smażeniem).
Nadzienie.
Ciasto.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Nadzienie przygotować przed zrobieniem ciasta. Po przygotowaniu nadzenia, "Blokada naczynia miksującego" wypłukać i następnie przygotować w nim ciasto.
Okazjonalnie można dodać do serka owoce owoce.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz