Tu jesteś:
4
Składniki
Naleśniki bez jajek
potrzebne:
- 250 g mąki pszennej
- 2 łyżki cukru
- 0,5 litra mleka
- 2 łyżki śmietany, 18% tłuszczu
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szczypty soli
- 50 g oleju
-
6
50min
Czas całkowity 50minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego dać mleko, śmietanę 18%, cukier, sól, proszek do pieczenia, mąkę i olej, zmiksować 30 sekund/obr. 4. Ciasto przelać do innego naczynia. Zgarnąć ze ścianeknaczynia kopystką to co zostało. Odstawić na pół godziny. Piec na rozgrzanej patelni naleśnikowej z obydwu stron na złoty kolor. Gotowe naleśniki smarować tym na co mamy ochotę, zawijać.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Po więcej inspiracji zapraszam na mojego bloga https://madebymycha.pl/
*przepis ze strony https://kuron.com.pl/
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz