Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
-
- kilka kropli aromatu migdałowego
- 220 g cukru
- 220 g migdałów bez skórki
- 4 płaskich łyżek syropu "do nitki"
- 220 g cukru
- 220 g Migdałów, bez skórki
- 4 płaskich łyżek syropu "do nitki"
- kilka kropli aromatu migdałowego
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Cukier zmiksować na cukier puder, obroty 10, 20 sek,
dodać migdały, miksować, obr 10, 15 sek,
dodać kilka kropli olejku migdałowego,
wlewać powoli gorący syrop, miksując obr 7, 10 sek.
Masę wyłożyć, uformować wałek lub prostokąt, wystudzić.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Syrop „do nitki”: z 200g cukru, 70g wody, łyżeczki soku z cytryny ugotować syrop (kropla syropu spuszczona z łyżki pozostawia za sobą „nitkę”)
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzZawsze sama chciałam zrobić
Zawsze sama chciałam zrobić marcepan,dziękuję za przepis,pozdrawiam
Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa
Dziękuję za przepis
Dziękuję za przepis Pozdrawiam
Świetnie, już dawno chciałam
Świetnie, już dawno chciałam sama zrobić marcepan dziękuję za przepis
Dziękuję
Dziękuję
Pozdr. Ala Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich