3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Lody owocowe z białek


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

  • 5 białek
  • 500 g mleka
  • 200 g śmietany 30%
  • 150 g cukru
  • 300 g owoców np. truskawek, owoców leśnych
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Założyć motylek. Białka wlać do naczynia, zmiksować 30 s./obr. 3. Dodać cukier, zmiksować 30s./obr.3 i przełożyć do innego naczynia.

    2. Wlać mleko, śmietanę i lekko podgrzać 1,5 min/50 stopni/obr. 2. Przelać do naczynia z białkami i przemieszać trzepaczką. Spowrotem wlać do naczynia i lekko gotujemy 5 min./80stopni/obr. 2.

    3. Dodajemy owoce, przytrzymać ręką miarkę TM, zmiksować zwiększając obroty 20 s./obr. 5-10.

    4. Przelać do dużej formy (20x20) odstawić do ostygnięcia i włożyć do zamrażarki na około 12 godzin. 

    5. Zamrożone lody wyjąć na kilka minut z zamrażarki, pokroić na kawałki, połowę umieścić w naczyniu, rozdrobnić 15 s./obr. 9, następnie ubić 50 s./obr.6. przełożyć do innego naczynia, powtórzyć czynność z drugą połową lodów. 

    6. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.  

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy