3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Lekki deser jogurtowy


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Lekki deser jogurtowy

  • 15 herbatników, szkolnych
  • 1 l jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki miodu
  • 20 g cukru waniliowego
  • 30 g żelatyny
  • 100 g mleka
  • 1 galaretka dowolny smak
  • owoce sezonowe
  • 6
    2h 30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Herbatniki układamy w kwadratowej formie o wymiarach 25x25

    2. Do naczynia miksującego dodajemy jogurt, cukier waniliowy, miód, mieszamy: 10s/obr.5

    3. W szklance podgrzewamy mleko, dodajemy żelatynę i mieszamy aż się rozpuści.

    4. Ustawiamy czas 20s/obr5, włączamy i wlewamy ostudzoną żelatynę przez otówr w pokrywie. Masa powinna powoli gęstnieć. Wylewamy ją do formy z herbatnikami i odstawiamy do lodówki do czasu aż masa stężeje.

    5. Na masę jogurtową układamy owoce i zalewamy galaretką. Odstawiamy do lodówki.

    6. Po zastygnięciu galaretki deser jest gotowy do spożycia.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy