Tu jesteś:
4
Składniki
5 osoba/osoby
KREM SUŁTAŃSKI
- 50 g rumu
- 40 g rodzynek
- 4 kawałki bezy, do pokruszenia
- 800 g śmietany, 36% tłuszczu
- 50 g cukru pudru
- 4 płaskie łyżeczki do herbaty kakao
- 4 kawałki biszkopt lady fingers
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
5
Przygotowanie
- Rodzynki zalać rumemem, odstawić do namoczenia.
Do 5 pucharków/słoiczków wsypać pokruszone bezy. - Założyć motylek. Do czystego i suchego naczynia wlać schłodzoną śmietanę , ubijać 3,5-4obr. Po ok 30 sek. zdjąć miarkę i obserwować. Ubiajać do momentu ,aż śmietana będzie sztywna.
- Kontynuować ubijanie na 3obr. wsypując cukier puder przez otwór w pokrywie. Mieszać 10 sekund.
- Połowę ubitej śmietany przełożyć do innego naczynia , odtsawić.Do naczynia miksującego wspypać kakao. Wymieszać 5sek./3obr.
- Kakaową bitą śmietanę rozłożyć proporcjonalnie w 5 pucharkach/słoiczkach. Na wierzch nałożyć warstwę białej bitej śmietany. Udekowrować rodzynkami i biszkoptem.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Zamiast rumu można użyć wody z arometem rumowym.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzCo za rozpusta!
Co za rozpusta!