3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

KREM SUŁTAŃSKI


Wydrukuj:
4

Składniki

5 osoba/osoby

KREM SUŁTAŃSKI

  • 50 g rumu
  • 40 g rodzynek
  • 4 kawałki bezy, do pokruszenia
  • 800 g śmietany, 36% tłuszczu
  • 50 g cukru pudru
  • 4 płaskie łyżeczki do herbaty kakao
  • 4 kawałki biszkopt lady fingers
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
5

Przygotowanie

  1. Rodzynki zalać rumemem, odstawić do namoczenia.
    Do 5 pucharków/słoiczków wsypać pokruszone bezy.
  2. Założyć motylek. Do czystego i suchego naczynia wlać schłodzoną śmietanę , ubijać 3,5-4obr. Po ok 30 sek. zdjąć miarkę i obserwować. Ubiajać do momentu ,aż śmietana będzie sztywna.
  3. Kontynuować ubijanie na 3obr. wsypując cukier puder przez otwór w pokrywie. Mieszać 10 sekund.
  4. Połowę ubitej śmietany przełożyć do innego naczynia , odtsawić.Do naczynia miksującego wspypać kakao. Wymieszać 5sek./3obr.
  5. Kakaową bitą śmietanę rozłożyć proporcjonalnie w 5 pucharkach/słoiczkach. Na wierzch nałożyć warstwę białej bitej śmietany. Udekowrować rodzynkami i biszkoptem.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Zamiast rumu można użyć wody z arometem rumowym.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz