Składniki
- 4 żółtka
- 70 g cukru
- 400 g śmietany
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- brązowy cukier
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Włożyć wszystkie składniki do miski i zmiksować 10 sek/ obr. 4
Żaroodporne miseczki ułożyć na Varomie i wlać do nich krem.
Opłukać miskę i wlać do niej 500 g wody, postawić przystawkę Varoma i ustawić 20 min/ Varoma/ obr. 2.
Przykryć foremki folią spożywczą, by para która będzie się skrapiać nie dostawała się do środka do foremek.
Odstawić do ochłodzenia, potem wstawić do lodówki.
Mocno zimny, posypać brązowym cukrem i wstawić na 3 min do piekarnika opcja grill, by cukier się rozpuścił i lekko zbrązowiał.
Podawać np. z owocami i lodami waniliowymi.
Można dodać np. olejkek pomarańczowy lub kawowy celem uzuskania innych smaków.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzśmietana 30 ... ?
śmietana 30 ... ?
Niestety deser mi nie wyszedł
Niestety deser mi nie wyszedł
20 min na Varomie to niestety staowczo za krotko ...
20 min na Varomie to niestety staowczo za krotko
krem nie scial sie, mial byc szybki deser - a walka, zeby go uratowac zajela mi naprawde sporo i nadal nie wiem czy efekt bedzie ok (dopiekam w piecu 100stopni-planuje 40-50 min). Pozatym w mojej opini stanowczo za duzo cukru, i na taka ilosc smietanki nie wiem, czy nie za malo zoltek...nie polecam.
Bardzo dobry. Przepis
Bardzo dobry. Przepis nieskomplikowany, szybko się robi, a krem po prostu pyszny. Robiłam kilka razy i zawsze wychodzi super. Zamiast zapiekania cukru, polecam przypalić. Zapiekanie w piekarniku nie dało takiego efektu jak przypalany. Krem zrobił się lekko ciepły, a nie o to przecież chodziło. Żeby krem nie był bardzo tłusty, zrobiłam częściowo z mlekiem. Rewelacja.
niestety krem bulee zważył
niestety krem bulee zważył sie i poszedł do kosza
Bardzo smaczne zdjęcie
Bardzo smaczne zdjęcie
Maks21