3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Krem brulée


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4

Krem brulée

  • 4 żółtka
  • 70 g cukru
  • 400 g śmietany
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • brązowy cukier
  • 6
    20min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. Włożyć wszystkie składniki do miski i zmiksować 10 sek/ obr. 4

    Żaroodporne miseczki ułożyć na Varomie i wlać do nich krem.

    Opłukać miskę i wlać do niej 500 g wody, postawić przystawkę Varoma i ustawić 20 min/ Varoma/ obr. 2.

    Przykryć foremki folią spożywczą, by para która będzie się skrapiać nie dostawała się do środka do foremek.

    Odstawić do ochłodzenia, potem wstawić do lodówki.

    Mocno zimny, posypać brązowym cukrem i wstawić na 3 min do piekarnika opcja grill, by cukier się rozpuścił i lekko zbrązowiał.

    Podawać np. z owocami i lodami waniliowymi.

    Można dodać np. olejkek pomarańczowy lub kawowy celem uzuskania innych smaków.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Niestety deser mi nie wyszedł

    Zgłoszony przez Joanna Cymerman na lutego 19, 2017 at 19:26.

    Niestety deser mi nie wyszedł tmrc_emoticons.(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • 20 min na Varomie to niestety staowczo za krotko ...

    Zgłoszony przez Kamyk. na lutego 17, 2017 at 18:13.

    20 min na Varomie to niestety staowczo za krotko tmrc_emoticons.( krem nie scial sie, mial byc szybki deser - a walka, zeby go uratowac zajela mi naprawde sporo i nadal nie wiem czy efekt bedzie ok (dopiekam w piecu 100stopni-planuje 40-50 min). Pozatym w mojej opini stanowczo za duzo cukru, i na taka ilosc smietanki nie wiem, czy nie za malo zoltek...nie polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry. Przepis

    Zgłoszony przez iwona69 na marca 23, 2015 at 21:38.

    Bardzo dobry. Przepis nieskomplikowany, szybko się robi, a krem po prostu pyszny. Robiłam kilka razy i zawsze wychodzi super. Zamiast zapiekania cukru, polecam przypalić. Zapiekanie w piekarniku nie dało takiego efektu jak przypalany. Krem zrobił się lekko ciepły, a nie o to przecież chodziło. Żeby krem nie był bardzo tłusty, zrobiłam częściowo z mlekiem. Rewelacja.

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • niestety krem bulee zważył

    Zgłoszony przez daga210 na grudnia 3, 2014 at 09:13.

    niestety krem bulee zważył sie i poszedł do koszatmrc_emoticons.((

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne zdjęcie

    Zgłoszony przez maks21 na grudnia 1, 2010 at 22:32.

    Bardzo smaczne zdjęcie tmrc_emoticons.)

    Maks21

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze