thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 01/12/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 4 żółtka
  • 70 g cukru
  • 400 g śmietany
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • brązowy cukier

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Włożyć wszystkie składniki do miski i zmiksować 10 sek/ obr. 4

    Żaroodporne miseczki ułożyć na Varomie i wlać do nich krem.

    Opłukać miskę i wlać do niej 500 g wody, postawić przystawkę Varoma i ustawić 20 min/ Varoma/ obr. 2.

    Przykryć foremki folią spożywczą, by para która będzie się skrapiać nie dostawała się do środka do foremek.

    Odstawić do ochłodzenia, potem wstawić do lodówki.

    Mocno zimny, posypać brązowym cukrem i wstawić na 3 min do piekarnika opcja grill, by cukier się rozpuścił i lekko zbrązowiał.

    Podawać np. z owocami i lodami waniliowymi.

    Można dodać np. olejkek pomarańczowy lub kawowy celem uzuskania innych smaków.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Krem brulée

Wydrukuj:

Komentarze

  • stycznia 11, 2019 at 13:17

    śmietana 30 ... ?

  • lutego 19, 2017 at 18:26

    Niestety deser mi nie wyszedł tmrc_emoticons.(

  • lutego 17, 2017 at 17:13

    20 min na Varomie to niestety staowczo za krotko tmrc_emoticons.( krem nie scial sie, mial byc szybki deser - a walka, zeby go uratowac zajela mi naprawde sporo i nadal nie wiem czy efekt bedzie ok (dopiekam w piecu 100stopni-planuje 40-50 min). Pozatym w mojej opini stanowczo za duzo cukru, i na taka ilosc smietanki nie wiem, czy nie za malo zoltek...nie polecam.

  • marca 23, 2015 at 21:38

    Bardzo dobry. Przepis nieskomplikowany, szybko się robi, a krem po prostu pyszny. Robiłam kilka razy i zawsze wychodzi super. Zamiast zapiekania cukru, polecam przypalić. Zapiekanie w piekarniku nie dało takiego efektu jak przypalany. Krem zrobił się lekko ciepły, a nie o to przecież chodziło. Żeby krem nie był bardzo tłusty, zrobiłam częściowo z mlekiem. Rewelacja.

     

  • grudnia 3, 2014 at 09:13

    niestety krem bulee zważył sie i poszedł do koszatmrc_emoticons.((

  • grudnia 1, 2010 at 22:32

    Bardzo smaczne zdjęcie tmrc_emoticons.)

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: