3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Konfitury z dyni


Wydrukuj:
4

Składniki

5 słoik/słoiki/słoików

  • 500 g dyni
  • 500 g cukru, (mozna dodac troche Żelfixu)
  • 1/3 lyżeczki imbiru
  • sok z 1 cytryny
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. Dynię obrać ze skóry i "luźnego" miąższu.

     

    Pokroić na kawałki wielkości 2 x 2 cm. Przełożyć do Thermomixa. 

     

    Razem z cukrem dusić  czas: 12 min temp. 100C \ Counter-clockwise operation 2-3.

     

    Pod koniec dodać cytrynę i imbir.

     

    Przelać do słoiczków.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  •  Moje ulubione !

    Zgłoszony przez smoczek na grudnia 5, 2012 at 17:20.

     Moje ulubione ! tmrc_emoticons.8)

    pozdrowionka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Konfitura swietnie nadaje sie

    Zgłoszony przez KasiaBichta na października 27, 2011 at 20:43.

    Konfitura swietnie nadaje sie do pieczywa, omletow  itp. Stosuje ja raczej jak standardowy dzem tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Do czego używa się takiej

    Zgłoszony przez ewelina_luniewska na października 27, 2011 at 13:06.

    Do czego używa się takiej konfitury? czy służy ona jako dżem, czy bardziej do mięs?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze