Tu jesteś:
4
Składniki
5 słoik/słoiki/słoików
- 500 g dyni
- 500 g cukru, (mozna dodac troche Żelfixu)
- 1/3 lyżeczki imbiru
- sok z 1 cytryny
5
Przygotowanie
Dynię obrać ze skóry i "luźnego" miąższu.
Pokroić na kawałki wielkości 2 x 2 cm. Przełożyć do Thermomixa.
Razem z cukrem dusić czas: 12 min temp. 100C \ "Obroty wsteczne" 2-3.
Pod koniec dodać cytrynę i imbir.
Przelać do słoiczków.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzMoje ulubione !
Moje ulubione !
pozdrowionka
Konfitura swietnie nadaje sie
Konfitura swietnie nadaje sie do pieczywa, omletow itp. Stosuje ja raczej jak standardowy dzem
Do czego używa się takiej
Do czego używa się takiej konfitury? czy służy ona jako dżem, czy bardziej do mięs?