Składniki
12 porcja/porcje/porcji
placki kokosowo-ananasowe
- 2 jajka
- 125 g soku po ananasach z puszki
- 30 g oleju
- 300 g mąki pszennej
- 60 g wiórek kokosowych
- 50 g cukru
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 12 plastrów ananasa z puszki
- olej do smażenia
- cukier puder do posypania
- 250 g śmietanki kemówki
-
6
22min
Czas całkowity 2minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
W naczyniu umieścić kremówkę, jajka, olej, i sok z ananasów. Wymieszać 5s/obr.5.
Dodać pozostałe składniki poza plastrami ananasów. Wymieszać 20s/obr.5. Odstawić na 10 min. W tym czasie dobrze osączyć plastry ananasa (np. ręcznikami papierowymi).
Na rozgrzany olej kłaść łyżką porcje ciasta (ok 1,5 łyżki na jeden placek), na wierzch położyć plaster ananasa, boki obrównać łyżką. Smażyć na złoty kolor z obu stron.
Podawać posypane cukrem pudrem.
placków koosowo-anansowych
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Mi zostało trochę ciasta, i resztę placuszków zrobiłam z truskawkami.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz(Brak tematu)
Witam. Trzymam kciuki, żeby
Witam. Trzymam kciuki, żeby się udały i posmakowały
Meg
Ciekawy pomysł,wyglądają
Ciekawy pomysł,wyglądają smacznie i mam nadzieję,że takie też wyjdą w moim wykonaniu bo to moje smaki...
Renka
Normal
0
21