Składniki
12 porcja/porcje/porcji
placki kokosowo-ananasowe
- 2 jajka
- 125 g soku po ananasach z puszki
- 30 g oleju
- 300 g mąki pszennej
- 60 g wiórek kokosowych
- 50 g cukru
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 12 plastrów ananasa z puszki
- olej do smażenia
- cukier puder do posypania
- 250 g śmietanki kemówki
-
6
22min
Czas całkowity 2minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8Przepis jest tworzony dla
TM 31
Przygotowanie
-
W naczyniu umieścić kremówkę, jajka, olej, i sok z ananasów. Wymieszać 5s/obr.5.
-
Dodać pozostałe składniki poza plastrami ananasów. Wymieszać 20s/obr.5. Odstawić na 10 min. W tym czasie dobrze osączyć plastry ananasa (np. ręcznikami papierowymi).
-
Na rozgrzany olej kłaść łyżką porcje ciasta (ok 1,5 łyżki na jeden placek), na wierzch położyć plaster ananasa, boki obrównać łyżką. Smażyć na złoty kolor z obu stron.
-
Podawać posypane cukrem pudrem.
placków koosowo-anansowych
Porady
Mi zostało trochę ciasta, i resztę placuszków zrobiłam z truskawkami.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz(Brak tematu)
Witam. Trzymam kciuki, żeby
Witam. Trzymam kciuki, żeby się udały i posmakowały
Meg
Ciekawy pomysł,wyglądają
Ciekawy pomysł,wyglądają smacznie i mam nadzieję,że takie też wyjdą w moim wykonaniu
bo to moje smaki...
Renka