Tu jesteś:
4
Składniki
5 porcja/porcje/porcji
JOGURT WIŚNIOWY
- 400 g wiśni, wydrylowanych
- 50 g cukru
- 800 g jogurtu naturalnego, gęstego
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
Do naczynia miksującego wkładamy wydrylowane wiśnie, miksujemy 3s./obr5.
Dodajemy cukier, mieszamy 1min./
"Obroty wsteczne" 2.
Dodajemy jogurt, mieszamy 1min./
"Obroty wsteczne" 2-3.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Wiśnie po zmiksowaniu możemy przecedzić za pomocą koszyczka aby jogurt był bardziej gęsty
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzpyszny nawet z owocami zasypanymi cukrem...
pyszny nawet z owocami zasypanymi cukrem (przetworami ze słoika)
polecam= próbowałam z różnymi...
polecam= próbowałam z różnymi owocami i zawsze wychodzi pysznie