Tu jesteś:
4
Składniki
4 słoik/słoiki/słoików
- 120 g jogurtu naturalnego
- 50 g mleka w proszku, (opcjonalnie)
- Jogurt kokosowy
- 100 g wiórków kokosowych
- 1000 g mleka, o temperaturze pokojowej
- 80 g cukru
- 120 g jogurtu naturalnego
- 1000 g mleka, o temperaturze pokojowej
- Jogurt naturalny
-
6
4min
Czas całkowity 4minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Jogurt naturalny Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki, podgrzać 4min/50ºC/obr 4. Wlać masę jogurtową do szczelnych słoików lub pojemniczków i natychmiast owinąć w koc, aby utrzymać ciepło. Owinięty kocem jogurt pozostawić na 8 do 10 godzin. Jogurt przed spożyciem przechowywać w lodówce przez 8 godzin. Jogurt kokosowy
- Do naczynia miksującego wsypać wiórki kokosowe, zemleć 15 s/obr. 9.
- Dodać 500 g mleka, wymieszać 2 min/obr. 9.
- Dodać 500 g mleka, cukier i jogurt naturalny, podgrzać 4min/50ºC/obr. 4. Dalej postępować zgodnie z powyższym przepisem na jogurt naturalny.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzThe goal of my research is to determine how...
The goal of my research is to determine how successful probation is in reducing juvenile delinquency.
spacebar clicker
Chyba jestem w innym wymiarze. Nic a nic nie...
Chyba jestem w innym wymiarze. Nic a nic nie "kumam" z tego przepisu. Przeczytałam wszystkie komentarze i .... dlaej nic nie wiem. O co chodzi?
Bardzo dobre jogurty, do kosowego nie dawałam...
Bardzo dobre jogurty, do kosowego nie dawałam cukru - i tak smakuje rewelacyjnie
Jogurcik naturalny bardzo
Jogurcik naturalny bardzo dobry, a kokosowy jeszcze lepszy
Ja trzymam w słoikach, a stał u mnie chyba z pięć dni, bo sporo go wychodzi.
Ale chyba warto go robić samemu, biorąc pod uwagę co znajduje się w dziejszych jogurtach, polecam film na ten temat:
https://www.youtube.com/watch?v=Ipp-bZeJfX0
Jak długo i w czym można
Jak długo i w czym można przechowywać taki jogurt?
Nam najbardziej smakuje
Nam najbardziej smakuje kokosowa wersja tego jogurtu. Robię z krowiego i koziego mleka. Niepasteryzowane mleko najpierw przegotowuję i studzę. Ważna jest jakość jogurtu i słoiki muszą być czyste. Polecam ten przepis.
Bardzo dobry jogurt:) Można
Bardzo dobry jogurt Można dodać owoce świeże, suszone, dżem, płatki, musli itp. Zawsze fantastycznie smakuje, idealny na szybkie śniadanie przed wyjśiem do pracy!
przepis jest swietny i robie
przepis jest swietny i robie go nieprzerwanie od 10 lat na różnych typach termomixa.
Polecam zrobic naturalny bez cukru i dodawac przed podaniem dżem lub owoce sezonowe. Swietne sniadanie dla małych i dużych.
Koncówke starego jogurtu używam jako zaczyn i takim sposobem nie kupuję jogurtu od lat.
Ja robiłam wiele razy i
Ja robiłam wiele razy i przekonałam się, że efekt zalezy od jogurtu, który się daje. Mi najlepszy wychodzi z naturalnym danonem.
Meg
Robiłam dwa razy i mi nie
Robiłam dwa razy i mi nie wyszedł. Wyszło jakby lekko skiśnięte mleko Nie wiem dlaczego
Ja robię z UHT o zawartości
Ja robię z UHT o zawartości tłuszczu 3,2% Wcześniej nie gotuję mleka, nie ma potrzeby.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Super
Super
A jakie mleko użyć? Świeże,
A jakie mleko użyć? Świeże, pasteryzowane, czy UHT? Czy należy je gotować przed produkcją, czy bez gotowania?