3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jogurt naturalny i kokosowy


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 słoik/słoiki/słoików

Jogurt naturalny i kokosowy

  • 120 g jogurtu naturalnego
  • 50 g mleka w proszku, (opcjonalnie)
  • Jogurt kokosowy
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 1000 g mleka, o temperaturze pokojowej
  • 80 g cukru
  • 120 g jogurtu naturalnego
  • 1000 g mleka, o temperaturze pokojowej
  • Jogurt naturalny
  • 6
    4min
    Czas całkowity 4min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

    1. Jogurt naturalny Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki, podgrzać 4 min/50ºC/obr 4. Wlać masę jogurtową do szczelnych słoików lub pojemniczków i natychmiast owinąć w koc, aby utrzymać ciepło. Owinięty kocem jogurt pozostawić na 8 do 10 godzin. Jogurt przed spożyciem przechowywać w lodówce przez 8 godzin. Jogurt kokosowy
    2. Do naczynia miksującego wsypać wiórki kokosowe, zemleć 15 s/obr. 9.
    3. Dodać 500 g mleka, wymieszać 2 min/obr. 9.
    4. Dodać 500 g mleka, cukier i jogurt naturalny, podgrzać 4 min/50ºC/obr. 4. Dalej postępować zgodnie z powyższym przepisem na jogurt naturalny.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Jogurcik naturalny bardzo

    Zgłoszony przez AngelinaK na lutego 20, 2016 at 15:57.

    Jogurcik naturalny bardzo dobry, a kokosowy jeszcze lepszy :love:

    Ja trzymam w słoikach, a stał u mnie chyba z pięć dni, bo sporo go wychodzi.

    Ale chyba warto go robić samemu, biorąc pod uwagę co znajduje się w dziejszych jogurtach, polecam film na ten temat:

    https://www.youtube.com/watch?v=Ipp-bZeJfX0

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak długo i w czym można

    Zgłoszony przez MartaWisznia na grudnia 9, 2015 at 16:28.

    Jak długo i w czym można przechowywać taki jogurt?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nam najbardziej smakuje

    Zgłoszony przez Angelica na października 6, 2015 at 22:24.

    Nam najbardziej smakuje kokosowa wersja tego jogurtu. Robię z krowiego i koziego mleka. Niepasteryzowane mleko najpierw przegotowuję i studzę. Ważna jest jakość jogurtu i słoiki muszą być czyste. Polecam ten przepis.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry jogurt:) Można

    Zgłoszony przez marta6000 na marca 5, 2015 at 21:49.

    Bardzo dobry jogurt:) Można dodać owoce świeże, suszone, dżem, płatki, musli itp. Zawsze fantastycznie smakuje, idealny na szybkie śniadanie przed wyjśiem do pracy!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepis jest swietny i robie

    Zgłoszony przez KUWI na sierpnia 6, 2014 at 17:07.

    przepis jest swietny i robie go nieprzerwanie od 10 lat na różnych typach termomixa.

    Polecam zrobic naturalny bez cukru i dodawac przed podaniem dżem lub owoce sezonowe. Swietne sniadanie dla małych i dużych.

    Koncówke starego jogurtu używam jako zaczyn i takim sposobem nie kupuję jogurtu od lat.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja robiłam wiele razy i

    Zgłoszony przez Meg na maja 18, 2014 at 13:53.

    Ja robiłam wiele razy i przekonałam się, że efekt zalezy od jogurtu, który się daje. Mi najlepszy wychodzi z naturalnym danonem.

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam dwa razy i mi nie

    Zgłoszony przez ewemar na sierpnia 15, 2013 at 20:17.

    Robiłam dwa razy i mi nie wyszedł. Wyszło jakby lekko skiśnięte mleko:( Nie wiem dlaczego :((

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja robię z UHT o zawartości

    Zgłoszony przez gabi49 na sierpnia 13, 2013 at 22:26.

    Ja robię z UHT o zawartości tłuszczu 3,2% :bigsmile: Wcześniej nie gotuję mleka, nie ma potrzeby. ;)

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super

    Zgłoszony przez Hubek na sierpnia 13, 2013 at 22:22.

    Super :)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A jakie mleko użyć? Świeże,

    Zgłoszony przez gostkowski na kwietnia 5, 2012 at 23:37.

    A jakie mleko użyć? Świeże, pasteryzowane, czy UHT? Czy należy je gotować przed produkcją, czy bez gotowania?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze