3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jaglany deser Migdalowo-kakaowy inspirowany przez M&U


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Jaglany deser Migdalowo-kakaowy inspirowany przez M&U

Deser

  • 65 g blyskawiczne platki jaglane
  • 450 g mleko migdalowe lub kokosowe
  • 1/4 łyżeczek sól
  • 30 g cukier kokosowy
  • 60 g blanszowane platki migdalowe + dodatkowa ilosc do dekoracji
  • 70 g miod wielokwiatowy plynny
  • 2 łyżeczki woda mineralna
  • 250 g ser mascarpone lub inny typ np. riccota
  • 40 g kakao nieslodzone
  • 6
    2h 30min
    Czas całkowity 2h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    Deser migdalowo jaglany
  1. do Blokada naczynia miksującego wsypac platki jaglane, mleko,sol
    ugotowac 7-8min/100s/obr2
  2. ugotowane platki jaglane zmiksowac
    20s/obr10
    przelozyc do miseczki, umyc oraz osuszyc naczynie miksujace
  3. do naczynia wsypac cukier i platki migdalowe,
    zmiksowac 10s/obr10
  4. zgarnac kopystka na dnie naczynia oraz ponownie zmiksowac 10s/obr10
  5. nastepnie mase jeszcze raz zgarnac kopystka na dnie naczynia, dodac 2 lyzki wody, miod a nastepnie podgrzewac 6min/50st/obr2
  6. do naczynia dodac mase z ugotowanych platkow jaglanych, nastepnie zmiksowac 1min/obr6zwiekszajac obroty do 10
  7. dodac ser mascarpone lub inny oraz ponownie zmiksowac 30s/obr6
    ( Konsystencja deseru musi byc aksamitna- w razie potrzeby ponownie zmiksowac 30s/obr6)
  8. polowe masy przelac do 4 malych sloiczkow deserowych, a druga polowe pozostawic w naczyniu miskujacym
  9. dodac kakao zmiksowac 20s/obr6.
    mase kakaowa przelac do masy jasnej
  10. wierzch deseru udekorowac platkami migdalow
    odstawic do wystudzenia a nastepnie do lodowki na minimum 2godz
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Porady

Platki jaglane nie moga byc rozgotowane. Czas gotowania mozna ustawic wedlug czasu na opakowaniu.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy