3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jaglany deser Migdalowo-kakaowy inspirowany przez M&U


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Jaglany deser Migdalowo-kakaowy inspirowany przez M&U

Deser

  • 65 g blyskawiczne platki jaglane
  • 450 g mleko migdalowe lub kokosowe
  • 1/4 łyżeczek sól
  • 30 g cukier kokosowy
  • 60 g blanszowane platki migdalowe + dodatkowa ilosc do dekoracji
  • 70 g miod wielokwiatowy plynny
  • 2 łyżeczki woda mineralna
  • 250 g ser mascarpone lub inny typ np. riccota
  • 40 g kakao nieslodzone
  • 6
    2h 30min
    Czas całkowity 2h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    Deser migdalowo jaglany
  1. do Blokada naczynia miksującego wsypac platki jaglane, mleko,sol
    ugotowac 7-8min/100s/obr2
  2. ugotowane platki jaglane zmiksowac
    20s/obr10
    przelozyc do miseczki, umyc oraz osuszyc naczynie miksujace
  3. do naczynia wsypac cukier i platki migdalowe,
    zmiksowac 10s/obr10
  4. zgarnac kopystka na dnie naczynia oraz ponownie zmiksowac 10s/obr10
  5. nastepnie mase jeszcze raz zgarnac kopystka na dnie naczynia, dodac 2 lyzki wody, miod a nastepnie podgrzewac 6min/50st/obr2
  6. do naczynia dodac mase z ugotowanych platkow jaglanych, nastepnie zmiksowac 1min/obr6zwiekszajac obroty do 10
  7. dodac ser mascarpone lub inny oraz ponownie zmiksowac 30s/obr6
    ( Konsystencja deseru musi byc aksamitna- w razie potrzeby ponownie zmiksowac 30s/obr6)
  8. polowe masy przelac do 4 malych sloiczkow deserowych, a druga polowe pozostawic w naczyniu miskujacym
  9. dodac kakao zmiksowac 20s/obr6.
    mase kakaowa przelac do masy jasnej
  10. wierzch deseru udekorowac platkami migdalow
    odstawic do wystudzenia a nastepnie do lodowki na minimum 2godz
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Platki jaglane nie moga byc rozgotowane. Czas gotowania mozna ustawic wedlug czasu na opakowaniu.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy